Ruokaresepti: Mustikkapiirakka jogurtilla
Viimein on aika kesän ensimmäisen mustikkapiirakan. Pelastin pari litraa marjoja sateen keskeltä. Meilläpäin näyttäisi olevan vielä aika paljon raakaa marjaa harvojen kypsien seassa. Ruoka on tehty samantyyppiseen pohjaan kuin aikaisemmin postattu Raparperipiirakka. Piirakka valmistettu 27.5 sentin lasisessa Pyrex-vuoassa.
Pohja
75 g voita
0.75 dl sokeria
1 muna
1.5 dl grahamvehnäjauhoja
1.5 dl vehnäjauhoja
1 tl tl leivinjauhe
Täyteseos
0.5 dl hillosokeria
1 muna (L)
2 dl turkkilaista jogurttia (Valion 500 g turkkilainen jogurtti riittää kahteen piirakkaan)
(tietenkin voit käyttää jotain muuta maitopohjaista valmistetta jääkaapin tilanteen mukaan)
2 tl vaniljasokeria
1 rlk maizenaa tai perunajauhetta
5 dl tuoretta puhdistettua mustikkaa
Valmistus
Laita uuni lämpenemään ja voi sulamaan.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna ja vatkaa uudelleen.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sekoittaen rasva-sokeriseokseen.
Lisää taikina rasvatun piirakkavuoan pohjalle ja tasoittele.
Sekoita täyteseoksen ainekset keskenään ja lisää mustikat siihen, sekoita.
Levitä täyteseos piirakkapohjan päälle.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Leivinpaperin käyttö suojelisi uunia jos sattuisi poksahtavan sorttisia mustikoita.
Hyvältä näyttää!
VastaaPoistaTosi hyvää oli :)
VastaaPoistaTämä oli/on tosi hyvää ja mielestäni helppo tehdä. Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoista