maanantai 29. heinäkuuta 2013

Jyväskylä: Kahvila Muisto: Lounas

Toivolan vanha piha Lounas

Toivolan vanha piha on Jyväskylään avattu matkailukohde joka yhdistää perinteisen käsityöläisyyden hienoihin kunnostettuihin rakennuksiin. Paikka on saanut jo yllättävän paljon huomiota muilta bloggareilta mutta Kahvila Muiston lounastarjonnasta ei ole vielä kirjoitettu. Tässä korjaus tilanteeseen :) Kahvila Muisto sijoittuu vanhan synnytyslaitoksen alakertaan. Keski-Suomalaisen linkin kautta  (sivun alalaidassa) huomaa että töitä on todella tehty ja se on kannattanut. Muisto on Jyväskyläläisessä ravintolamaailmassa tervetullut lisä. Sen viihtyisät tiiliseinät, vanhahtava sisustus ja huonekalut luovat oman ajattoman tunnelmansa jossa on helppo viihtyä. Paikka tarjoilee joko keittolounasta hintaan 7.5/8.5 euroa tai lounassalaatin hintaan 8.5 e. Jälkiruokakahvi maksaa erikseen 1.5 euroa.

Erityisesti pidin tästä näköalasta. Pienien portaiden takana on viihtyisä massiivikiviseinäinen huone. Kamera ei aivan onnistunut vangitsemaan kaikkea aitoa tunnelmaa.

Päivän keittona oli gulassikeittoa, jossa mukana lasillinen vettä ja pieni leipäannos. Keittoannos oli melko pieni mutta kenties paras lautasellinen gulassikeittoa minkä olin koskaan syönyt. Sen maku täyteläinen, lämmin ja lihaisa. Lihan laadukkuuden tunsi jokaisella puraisulla. Paprika ja muut kasvikset olivat hautuneet lihaisassa liemessä ja tarjosivat runsaasti aromikasta nautintoa.


Muisto on vierailemisen arvoinen paikka osana Toivolan pihan kokonaisuutta. Paikka tarjoaa jo itsessään vahvan elämyksen, jossa ruokailu on vain osa kokemusta. Yksi keitto ei vielä kerro keittiön kokonaistasosta joten jätin kokonaispisteytyksen tekemättä.

Ravintolatyyppi: Lounas/pizzeria
Viihtyisyys: 87/100
Hinta: /100
Ruoka, ulkonäkö: 80/100
Ruoka, maku: 86/100
Kokonaispisteet: /100
Osoite: Cygnauksenkatu 2, 40100 Jyväskylä
Linkki: http://www.kahvilamuisto.fi/
http://www.toivolanvanhapiha.fi/
http://www.ksml.fi/uutiset/video-kuva/kuvasarjat/toivolan-vanha-piha/1196144#1196104

3 kommenttia:

 1. Kahvila-toiminta on mielestäni vähän ontuvaa kun se on ala carte-tyylillä :/ Idea ihan hauska, mut käytäntö toista maata. Odotellaan tarjoilijaa, ja sitten pitäisi pöydässä muistaa mitä ovesta tullessa näkemistään leivoksista haluaisi. Sitten taas odotellaan tarjoilua ja lopuksi vielä laskua (joka muuten oli aika kallis). Koko hommassa meni ainakin 3 varttia, vaikka piti käydä vaan nopsaan kaffilla. Äh, vähän voisi tuota touhua yksinkertaistaa :D

  VastaaPoista
 2. Hyviä huomioita. Minäkin olisin mielummin tilannut ja maksanut kassalla kun se olisi ollut helpompaa ja nopeampaa (kassahan on siinä heti olvella). Tällä käyntikerralla hinta ja toimintatavat menivät tunnelman piikkiin, seuraavalla kerralla sitten mietitään uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoja huomioita, ja poroleivos oli varsin maittuva kahvin kanssa. Henkilökunnan mielestä olisi pitänyt valita syötävä sokkona pöydissä olevilta menulistoilta eikä itse omin silmin tiskistä nähtynä, missä toki tarjottava oli esillä, mutta tilausta ei voinut tehdä. Palvelu oli muutoin sujuvaa ja piiraskin maukas. Kiitokset siitä. Tuon vieraitani Muistoon toisenkin kerran.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)