maanantai 12. elokuuta 2013

Jyväskylä: Mummin pullapuoti Mattilanniemi: Lounas

Jyväskylän Mattilanniemen alueesta on muodostumassa oikea runsauden keidas lounasruokailijalle :) Jyväskylän entiseen MaE rakennukseen (vanha taloustieteen talo) on korjattu toimistotiloja ja paikalle on saatu myös mainio pitkäaikaisempi vieras - mummi,  eli Mummin pullapuodin kahvio, jossa myös lounastarjoilu. Jo sisäänkäynti paljastaa remontin laajuuden. Ennen niin ahdas pohjakerros (jossa mm. Pörssin toimisto oli) on nyt muuntunut jopa avaran tunteen antavaksi tilaksi, jossa Mummin pullapuoti on oikealla. Tiloista on saatu yllättävän paljon irti. Lounaskahvio-konditorio on yleisvaikutelmaltaan pirteän siisti, viihtyisä ja näkymä ulos vehreän raikas. Alban takaa pilkistää jopa Jyväsjärvi. Lounastarjoilua paikassa on ollut huhtikuusta 2013 alkaen. 


 
Lounasta tarjoillaan kello 10.30 alkaen joko 6.9 e (keitot) tai 7.5 e hintaisena. Lounas sisältää salaatin, leipäpöydän, ruokajuoman, pääaterian ja jälkiruokakahvin. Otin päivän annoksen joka vierailupäivänä oli samettinen pekonikeitto. Salaattipöytä oli hintaansa nähden riittävän hyvä. Peruspastasalaatti oli viritetty maukkaaksi.

Keitto oli hintaluokkaansa nähden mainio. Pekoninkappaleita oli sekä viipaleina että kuutioina jota pidin merkkinä hyvästä viimeistelystä. Paprika maistui mainolta. Keiton kokonaisilme oli ruokaisa - tästä huolimatta santsasin kahdesti. Tarjolla oli keiton päälle sekä kuivattua sipulia että kuivaa ruisleipää.Ensimmäinen paikka jossa olen törmännyt Oiva-merkkiin. Vastahan tämä toukokuussa 2013 otettiin vapaaehtoisille käyttöön. Täällä kaikki kunnossa :)


Ruokapaikkana Mattilanniemen Pullapuoti oli miellyttävä pieni yllätys. Siisti paikka, jossa tarjolla perushyvää ruokaa edulliseen hintaan. Paikka on myös ohikulkijoille mainiosti löydettävissä, jos vain paikkoja parkkipaikalta lounasaikaan löytyy.

Ravintolatyyppi: Kahvila/Lounas
Viihtyisyys: 77/100
Hinta: 80/100
Ruoka, ulkonäkö: 77/100
Ruoka, maku: 77/100
Kokonaispisteet: 77/100 (vaatisi ja ansaitsisi toisen arviointikäynnin)
Osoite: Ahlmaninkatu 2e 8, 40100 Jyväskylä
Linkki: http://www.mumminpullapuoti.fi/index.php?id=8
Käynti 8.7.2013 Pahoittelut kuvien laadusta. Mukaan tuli vain kamerakänny, jossa päälle oli jäänyt alhaisin resoluutio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)