maanantai 2. syyskuuta 2013

Jyväskylä: Sonaatti Piato: Lounas

Jyväskylän Sonaatti ja sen Piato on vuonna 2000 valmistuneessa Mattilanniemen Agorassa sijaitseva opiskelijaravintola. Yliopiston pohjakerroksen tilat ovat yhä huikaisevan näyttävät täynnä valon, kiven ja metallin leikkiä. Tietenkin pohjakerroksessa sijaitseva ravintola on saanut runsaan osansa tästä silmäkarkista. Näkymä Jyväsjärvelle päin on upea ja kokemusta himmentää vain vähän tietoisuus että jostain näkymä on vielä hienompi, siitä vanhasta Nokian rakennuksesta jossa nykyään sijaitsee Sodexon Mattilanniemen lounasravintola. Ravintolasali on iso ja runsasvaloinen (kesäisin ehkä hivenen häikäisevän runsasvaloinen) ja näyttävä. Tilaan mahtuu runsaasti kävijöitä ja normaalin opiskelijaravintolan säännöt toimivat, joskus on ruuhkaa ja ja yleensä luentoaikoina hiljaisempaa. Ravintola tarjoaa kolmea perushintaista lounasta (2.60 e, 8 e) yhden laadukkaamman (4.95 e, 9.1 e) ja talviaikaan vielä oman erillishinnoitellun paistopisteen, jos tämä tarjonta ei vielä riittänyt. 

Otin kalliimman vaihtoehdon (4.95 e, 9.1 e) joka käyntikerralla 11.7.2013 oli pihvi karitsanlihasta punaviinikastikkeessa lisäkkeineen. Salaattipöytä oli hyvä ja maultaan raikas. Ilmaisena salaattippöydän lisäkkeinä oli tarjolla taateleita, jotka maistuivat jälkiruokana mainiosti. Sonaatissa on useimmiten erinomaiset leipäpöydät ja tietenkin täällä aina. Tumma kilon painoisesta leivästä tehty täyteläisempi ruislimppu puuttui tällä kertaa, jota joskus muistan olleen tarjolla. Sonaatilla on myös usein mainiona tapana tarjoilla aikaisen linnun erikoisia- edellisen päivän ylijääneitä paloja nopeimmille ja nälkäisimmille. Pihvi karitsanlihasta painoi lähemmäs 200 grammaa ja oli maultaan mukavan mieto. Olisin kaivannut siihen hivenen enemmän suolaa ja mausteita. Punaviinikastike ei ainakaan hallinnut makua liikaa. Lisäkkeinä oli minimaissia ja porkkanaa. Salaattipöytä on riittävä ja ainesosat hyvin usein laadukkaita ja monipuolisia.


Sonaatin erikoisuus on näyttävä leipäpöytä. Joskus olen nähnyt tässä ja muissa Sonaatin pisteissä enemmänkin tarjontaa.Jälkiruoaksi kahvia tai erikoiskahvia.Piato on tutustumisen arvoinen paikka ja helposti ohikulkijan löydettävissä. Jos sinulla on opiskelijakortti - tänne kannattaa tulla vierailemaan kauempaakin. Paikka on auki  talviaikaan lauantaisinkin. Jyväskylän Sonaatin on runsaan lounasvalikoimansa ja näyttävien tilojensa vuoksi helmi opiskelijaravintolaksi. Täällä kannattaisi käydä monen lounaspaikankin omistajankin käydä opintomatkalla :)

Sonaatin ravintoloiden pisteytys on aina haastavaa sillä  annoshan on varsin halpa esimerkiksi työssäkäyvälle opiskelijalle.

Ravintolatyyppi: Opiskelijaravintola/lounas
Viihtyisyys: 84/100
Hinta: 70-94/100 (riippuen siitä omistatko opiskelijakortin :)
Ruoka, ulkonäkö: 78/100
Ruoka, maku: 76/100
Kokonaispisteet: 79-/100
Osoite: Mattilanniemi 2 (Agora), 40100 Jyväskylä
Vierailu: heinäkuu 2013
Linkki: http://www.sonaatti.fi/piato/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)