maanantai 23. syyskuuta 2013

Jyväskylä: Ilokivi: Lounas


Lounas Jyväskylän yliopiston kampus

Ilokivi on Jyväskylän Seminaarimäen kampuksella sijaitseva kokoontumistila/ravintola. Talo on valmistunut vuonna 1964 ja sen on suunnitellut Alvar Aalto. Ravintolatila hivenen synkkä ja koppimainen mutta  tätä tosin parantaa yleinen kulttuurillinen ilmapiiri/rakennuksen historia ja sen avara terassi. Tarjolla on kolmenlaista lounasta opiskelijahinnan ollessa se tyypillinen 2.6 e. Sarakkeeseen muut sijoittuville hinta on 5.6 e, joka tekee tästä varsin halvan lounaan vierailijoille. Ilokivi kuuluu niihin ravintoloihin joissa annos annostellaan tiskin takana lautaselle. Tämän lisäksi jonoja on vain yksi, mikä saattaa johtaa pidentyneeseen lounaan odotukseen mikä tosin sujuu tosin tunnelmallisessa  ja ruuhkaisessa seurassa. 

Käyntipäivänä oli tarjolla kalkkunapihviä ja riisiä hintaan 2.6/5.6 e. Salaattivalikoima riittävän laaja mutta jo ulkonäöltään hivenen nuutunut, kuten myös maultaan (vierailuni oli kuitenkin varhain). Leipäpöytä yllättävän laaja ja kattava. Pääruoka tyypillinen heikompi lounastasoinen lihajauhepihvi riisin ja kastikkeen kanssa. 

Polkupyörien sankka meri on tuttu näky tämän paikan edessä.

Terassinäkymät, Aallon vanha osa edessä ja uusi osa takana.

 Kampusalue on vehreä ja tutustumisen arvoinen. Myös linnut viihtyvät.

 Harvoin on eläviä lintuja näin lähellä lautasta.


Seminaarimäen kampus tarjoaa sekä kulttuurin että luonnon ystäville miellyttäviä kokemuksia. Lounastakin tarjoillaan, josta maha tulee täyteen ja kukkaro ei paljon kevene. 


Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 62/70/100 (sisä/ulko)
Hinta: 76/100
Ruoka, ulkonäkö: 62/100
Ruoka, maku: 62/100
Kokonaispisteet: 64/100
Osoite: Kauppakatu 39 A 2 krs. Jyväskylä
Vierailu 16.7.2013
Linkki: http://jyy.fi/ruokalistat/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)