sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Jyväskylä: Jyväskylän Kebab&Pizzeria: Pizza, Kebab -koottu arvio

Jyväskylän Kebab & Pizzerian arviointeja tuli lopulta kymmenen kappaletta. Julkaisen osan niistä yhdessä kirjoituksessa selaamisen helpottamiseksi.


Pitaleipä-kebab


Jyväskylän kebab ja pizzeria sijaitsee Kauppakadun yläpäässä. Ravintola on pieni ja metkan kulmikas mutta pöytäsijoittelulla ja väliseinillä oman rauhan tunne säilyy. Sisustus on hivenen eksoottisempaa kuin monissa muissa Jyväskylän vastaavissa paikoissa. Vessan seinään tussatut kirjoitukset häiritsivät silmää jonkinverran. Niitä siivotaan aika ajoin mutta aina ne vain tuntuvat ilmestyvän takaisin paikalle. Kenties kertovat jotain paikan kävijöiden ikärakenteesta ?

Otin tälläkertaa (tämä arviointi, marraskuu 2010) pitaleipä-kebabin, joka oli tarjouksessa (5 e). Hintaan sisältyy lisäksi juomana vesi, kahvi ja lisäksi salaattipöytä. Se on hivenen parempi kuin pizzerioissa yleensä siltäosin että salaatit olivat tuoreen raikkaita. Porkkanaraaste ja kaalisalaatti maistuivat ja jalapenot ovat hyvänmakuisia. 
Annos oli kooltaan sopiva ja silmää miellyttävä. Leipäosa oli mukavan paahteinen ja lihaa ja salaattia oli tarpeeksi.  Liha on melko hyvää kebablihaa. Kastikevaihtoehtoja on useita, joista itse suosin tomaattikastiketta. Se on mielestäni kaupungin parasta ollen sakeaa ja mausteisempaa kuin monissa muissa ravintoloissa. Henkilökunnan ystävällisyys ja palvelu on parempaa kuin monissa muissa paikoissa. Erityisen kiitoksen ansaitsee pizzapassi-tyyppinen kortti, jossa saa joka kymmenennen annoksen ilmaiseksi.

Ravintolatyyppi: ravintola

Viihtyisyys: 75/100
Hinta: 95/100

Ruoka, ulkonäkö: 78/100
Ruoka, maku: 78/100
Kokonaispisteet: 80/100 (se oli tarjouksessa, viisi euroa)

Osoite: Kauppadun yläpää, Mariaa vastapäätä
Linkkihttps://www.facebook.com/groups/135637689805861/

Kebab-rullaAnkaran pakkaspäivän (helmi 2011) vuoksi en juuri jaksanut kierrellä kaupungilla vaan poikkesin tuttuun ja turvalliseen Jyväskylän Kebab&Pizzeriaan. Viimeaikoina olen kartoittanut kaupungin kebabrullavariaatioita ja niin tein nytkin. Kebebrulla sisältäen veden, salaatin ja kahvin maksoi 6 e. Lisäksi leima vakioasiakkaan passiin (joka kymmenes syöntikerta ilmainen).

Salaattivalikoima on hivenen pieni mutta riittävä. Porkkanaraaste oli erinomaista ja jalapenot maukkaan napakoita. Kaalisalaatti maistui hyvältä. Kebabrulla oli todellinen näläntappaja. Kenties paloittelu kahteen osaan olisi hyvä vaihtoehto? Annos on melko kookas. Tomaattikastike oli erinomaista, salaattia oli tarpeeksi ja liha sekä maistui hyvältä että oli määrältään riittävää. Kotiinviemisiksi jäi annoksesta 350 g. Asiakaspalvelu on tässä paikassa aina erinomaisen hyvää ja ystävällistä. Mainio kokonaisuus, hyvä hinta-laatu -suhde, hyvä maku.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola

Viihtyisyys: 75/100
Hinta: 85/100

Ruoka, ulkonäkö: 75/100
Ruoka, maku: 78/100
Kokonaispisteet: 78/100
Osoite: Kauppadun yläpää, Mariaa vastapäätä

Saido

Jyväskylän Kebab&Pizzeria Kauppakadun yläpäässä tarjoaa hyvää ruokaa kohtuuhintaan. Tällä kertaa valitsin ruuakseni pizzan nimeltä Saido. Se sisälsi tonnikalaa, salamia, aurajuustoa ja valkosipulia. Neljän täytteen pizzalle, salaatille, kahville ja vedelle tuli hintaa 5.5 e  (helmi 2011) ja merkki kanta-asiakkaan leimaan.

Salaattivalikoima on hivenen niukka mutta riittävä. Porkkanaraaste ja kaalisalaatti ovat hyviä, jalapenot ja suolakurkku samoin. Pizzaa sai jostain syystä hieman odotella. Normaalisti palvelu on todella nopeaa. Pizza oli mukavan kokoinen. Valkosipuli oli laitettu ennen paistoa. Sen lisääminen valmiiseen ruokaan maustaisi pizzaa paremmin. Aurajuusto tuntuu toimivan sulatettuna lähinnä ruisleivän kanssa. Tässä kokonaisuudessa, kuten yleensäkin pizzoissa, se tuntui antavan vain lisää juustoisuutta. Salamikappaleita olisi voinut olla hivenen lisää. Kotiinviemisiksi jäi 300 g pizzaa. Hintaluokassaan 5.5 e erinomaisen hyvä hinta/laatu -suhde.Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 74/100 (vessan graffitit laskee)
Hinta: 90/100
Ruoka, ulkonäkö: 75/100
Ruoka, maku: 75/100
Kokonaispisteet: 75/100
Osoite: Kauppakadun yläpää, Mariaa vastapäätä


Indiana
Yksi lempipizzerioistani Jyväskylässä on Kauppakadun yläpäässä sijaitseva Jyväskylän Kebab & Pizzeria. Olen monesti aikaisemmin kuvannut paikan sisustusta, joten jätän sen aikaisempiin kirjoituksiin. Paikka oli taas lounasaikaan miellyttävän rauhaisa. Otin ruuakseni Pizza Indianan, joka veden, salaatin ja kahvin kanssa maksoi lompakkoystävälliset 5.5 e.
Salaattipöytä voisi olla hivenen suurempi mutta se on parempi kuin monissa muissa Jyväskylän pizzerioissa. Kaalisalaatti on erittäin hyvää, lähes parasta Jyväskylässä. Pepperonit ovat kookkaita ja maukkaita ja porkkanaraaste aina hyvää.
Pizza koostuu pepperonimakkarasta, salamista ja pekonista. Kooltaan mukavan kokoinen. Täytteitä oli laitettu tämän hintaluokan pizzaan ihan reilusti. Maultaan erinomainen. En muista syöneeni huonon makuista pizzaa täällä koskaan. Pizzaa jäi kotiinviemisiksi 200 g.
Hintaluokassaan helmi. Henkilökunta erittäin ystävällistä. 10 leiman pizzapassi.

Ravintolatyyppi: ravintola
Viihtyisyys: 75/100
Hinta: 95/100
Ruoka, ulkonäkö: 80/100
Ruoka, maku: 80/100
Kokonaispisteet: 80/100

Osoite: Kauppakadun yläpää, Mariaa vastapäätäKebab-lohkoperunoilla

Jyväskylän Kebab & Pizzerian tuotteita on tullut syötyä ja hyvää on ollut. Paikka sijaitsee Kauppakadun yläpäässä Jyväskylässä. Tällä kertaa sain paikan 10 leiman pizzapassin täyteen, joten ruoka oli ilmainen (normaalisti 6.e) sisältäen ruuan, salaatin, juoman (vesi) ja kahvin. Paikan sisustuksen arvioinnin voi lukea aikaisemmista blogikirjoituksistani.

Salaattipöytä on täällä aina pizzeriaksi varsin hyvä. Porkkanasalaatti jatkuvasti hyvälaatuista ja kaalisalaatti toiseksi parasta Jyväskylässä. Tämän päivän erä peperoneja oli erinomainen laadultaan. Ne olivat kovia, napakoita, kirpakoita ja maistuivat vielä paremmalta kuin näyttivät tai pystyn kuvailemaan.

Kebab lohkoperunoilla on lähes sama kuin Iskender, jugurtti puuttuu ja lohkoperunat korvaavat leivän. Annos on kuitenkin raskaampaa syötävää kuin Iskender. Sain annoksen juuri ja juuri mahtumaan vatsaani,  tosin ruokailun keskeyttäminen kävi muutaman kerran mielessä. Lohkoperunat hyvää peruslaatua, tomaattikastike tuttua erinomaista Jyväskylä K&P laatua. Liha hyvää peruslihaa.  Jätän vähän haikein mielin paikan vähäksi aikaa käyntilistalta ja siirryn toisiin kohteisiin.

Ravintolatyyppi: ravintola
Viihtyisyys: 75/100
Hinta: 100/100 (10 kerran passi täynnä)
Ruoka, ulkonäkö: 76/100
Ruoka, maku: 74/100
Kokonaispisteet: 75/100

Osoite: Kauppakadun yläpää, Mariaa vastapäätä
Linkki: https://www.facebook.com/groups/135637689805861/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)