perjantai 8. huhtikuuta 2011

Jyväskylä: Pizzeria Maria: Pizza, Kebab -koottu arvio

Pizzeria Marian pizzat ja kebabit

Jyväskylän Pizzeria Marian kebab- ja pizza-arvioita kertyi lopulta 10 kertaa. Kokoan osan niistä yhteen tässä uudelleenjulkaisussa helpottamaan ja nopeuttamaan selausta. 


Maria Special


Pizzeria Maria sijaitsee Kauppakadun yläpäässä. Ravintola on saanut useita City-lehden jakamia palkintoja kaupungin parhaana pizzeriana 2000-luvun alussa, mikä on hyvä saavutus koska Jyväskylästä voi saada pizzaa hyvin monesta paikasta.Paikka on miellyttävän pieni ja siisti. Sisustus on mukava, tosin väliseinät ovat niin pienet ja matalat, etteivät ne anna suojaa muilta ruokailijoilta. Paikka on kuitenkin niin kulmikas että oma rauhallisempi paikka saattaa löytyä. Salaattivalikoima on huomattavasti parempi kuin monissa muissa Jyväskylän pizzerioissa. Erityisesti pidin etikassa säilötyissä kasviksista ja pienistä ylimääräisistä leipapaloista, jotka olivat vielä lämpöisiä. Näitä tosin ei ole aina tarjolla. Ruuakseni valitsin Maria Specialin (jauheliha, kinkku, herkkusieni, salami), joka maksoi kuusi euroa (marraskuu 2010). Palvelu oli erittäin nopeaa ja sain pizzan pöytään jo ennen kuin olin ehtinyt syömään salaattini loppuun. Pizza oli maukas ja täytteitä oli huomattavasti enemmän kuin olen yleensä tottunut saamaan. Silmämääräisesti arvioiden niitä oli jopa tuplasti siihen mitä muilla. Ruokailuelämys oli miellyttävä ja saa minut varmasti palaamaan toistekin.

Ravintolatyyppi: lounas/ravintola

Viihtyisyys: 75/100
Hinta: 80/100

Ruoka, ulkonäkö: 78/100
Ruoka, maku: 78/100
Kokonaispisteet: 78/100

Osoite: Kauppakatu 8, 40100 Jyväskylä

Quattro Stagioni

Quattro Stagioni - tuo pizzojen klassikko, joka löytyy lähes aina pizzerioiden listoilta. Se on pizza, jossa ainesosina ovat kinkku, tonnikala, katkarapu ja herkkusieni. Kinkun ja juuston yhdistelmä on aina taivaallinen mutta katkaravulle ja herkkusienille jää enemmän statistin rooli. Kenties sienten marinointi auttaisi tässä? Pizzeria Maria ei ole poikkeus listalla vaan tuota herkkua tarjotaan myös siellä. Hintaa annokselle tuli 6.5 euroa johon kuului  lisäksi vesi, salaatti ja jälkiruokakahvi.


Pizza oli rapeapohjainen ja täytteiden määrä taas erittäin runsas (jopa useita täytteitä päällekkäin). Annos oli niin runsas, että jouduin ottamaan reilun palan pizzaa myös iltapalasyömisiksi kotiin. Salaattipöytä on aina parempi kuin muilla vastaavilla. Palvelu oli ripeää ja tunnelma rauhallinen (olin jälleen kerran paikan ainoa asiakas).


Ravintolatyyppi: Ravintola
Viihtyisyys: 79/100
Hinta: 80/100

Ruoka, ulkonäkö: 76/100
Ruoka, maku: 76/100
Kokonaispisteet: 76/100
Osoite: Kauppakatu 8, 40100 Jyväskylä

Iskender

Jyväskylän Pizzeria Maria (tämä arviointi marraskuulta 2010) tarjoaa myös muita ruokia kuin pelkkää pizzaa. Yksi turkkilaisen keittiön herkuista on Iskender, jonka ideasta itse pidän kovasti. Eihän ruuassa ole sitä niin suomalaista perunaa, vaan annos koostuu lihasta, leivästä, salaatista ja jogurtista. Yksinkertaista, maukasta ja  hyvää. Jyväskylässä Iskenderiä voi saada monista eri paikoista.  Tämä artikkeli aloittaa pitkäikäisen "Jyväskylän Iskender"-sarjani. Iskender, salaatti ja vesi maksoi 6.5 euroa.

Ruoka tuotiin minulle nopeasti. Sen tomaattikastike (yksi neljästä mausta) olisi voinut olla hivenen kokoonkeitetympää ja tulisempaa mutta tämä oli melko peruslaatua. Lihaa oli tarpeeksi ja maistui siltä normaalilta kebab-lihalta. Leipäpalat olivat hivenen paahteisempia kuin muissa ravintolassa. Samoin jogurtti oli kunnon kokkare, ei juoksevaa niinkuin muilla. Makuelämyksenä hivenen yli Jyväskylän keskitason (hyvä salaattipöytä nostaa pisteitä). Vessan haiseminen rokotti pisteitä viidellä mutta tarjoilijoiden ripeys ja muut avut nostivat pisteitä kahdella. Kenties veden juomana voisi sisällyttää ruuan hintaan.

Ravintolatyyppi: ravintola/lounas

Viihtyisyys: 72/100
Hinta: 78/100

Ruoka, ulkonäkö: 75/100
Ruoka, maku: 75/100
Kokonaispisteet: 75/100
Osoite: Kauppakatu 8, 40100 Jyväskylä

Kebabrulla

Kauppakadulla sijaitsevan Pizzeria Marian sisustus on viihtyisä ja ruoka hintaansa nähden hyvää. Tällä kertaa otin ruuakseni Kebabrullan, joka maksoi 6.5 euroa sisältäen veden, salaatin ja kahvin (helmi 2011).

Salaattipöytä on pizzeriatyylisistä ravintoista parhaiden joukossa täällä Jyväskylässä. Raaka-aineet ovat hyvin valittuja, laadukkaita ja maukkaita. Salaattilajeja on riittävästi vaativampaankin makuun. Kebabrullan teko kesti hieman kauemmin kuin Iskenderin. Sen koko on perusluokkaa mutta ruuan rakenne ja kaunis esillepano miellyttivät silmää. Kebabliha oli vakiolaatua, parempaakin on mutta tätäkin syö mielellään. Lihaa oli kuitenkin riittävästi kebab-lihan ystävälle. Tomaattikastiketta oli liian vähän. Rullat painoivat 380 g kappale ja toinen jäi kotiin viemisiksi.

Kebabrulla oli lievästi myönteinen kokemus. Annoksesta puuttui kuitenkin tomaattikastiketta ja tomaattia. Annosta voi suositella mukaanotettavaksi ja jaettavaksi kaverin kanssa, jos nälkä ei piinaa liikaa.Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 79/100
Hinta: 79/100

Ruoka, ulkonäkö: 83/100
Ruoka, maku: 74/100
Kokonaispisteet: 74/100
Osoite: Kauppakatu 8, 40100 Jyväskylä

Vesuvio

Jyväskylän Kauppakadulla sijaitsevan Pizzeria Marian laajahkolla listalla on myös Vesuvio, pizza joka sisältää kinkkua, pekonia ja jauhelihaa.  Hintaa tämänkertaiselle ruualle, salaatille ja vedelle tuli 6.5 euroa (tämä käynti joulukuu 2010).


Yhdistelmä on ehkä korostuneesti maskuliininen ja varsin täyttävä. Ainesosat sopivat hyvin yhteen ja niitä oli vähintäänkin riittävästi. Jauheliha oli jopa maustettu paistamisen yhteydessä, josta iso plussa. Makua terävöitti lisäksi lisäämäni iso loraus Tabascoa, jota tässä paikassa on aina saatavilla. Palvelu oli jälleen salamannopeaa koska paikalla oli neljä ravintolatyöntekijää ja palveltavana vain yksi asiakas :) Salaattipöytä oli runsas kuten aina. Jalapenot olivat korvautuneet suuremmilla ja napakemmilla versioilla kuin aikaisemmin. Niiden maku oli lisäksi paljon parempi. Tästä erityiskiitos


Annos oli niin iso, että kotiinviemisiksi jäi 440 grammaa tuhtia iltapalaa, jonka nautin Kania-salsan ja vahvojen jalapenoviipaleiden kanssa.


Ravintolatyyppi: Ravintola
Viihtyisyys: 75/100
Hinta: 80/100

Ruoka, ulkonäkö: 76/100
Ruoka, maku: 76/100
Kokonaispisteet: 77/100

Osoite: Kauppakatu 8, 40100 Jyväskylä

Linkki: http://pizzeriamaria.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)