sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Jyväskylä: Paakkari Catering: LounasBistro: Lounaspöytä

Paakkarin buffetlounas

Jyväskylän Seppälässä paikallisen autoliikkeen kanssa samoissa tiloissa sijaitseva Paakkari Catering tarjoilee lounasaikaan noutopöydästä ruokaa ja joitain erillistilattavia annoksia LounasBistro -nimikkeen alla. Lounas maksaa 6.7 e (keitto) tai 8.5 e (raskaampi ruoka). Melko uusi konsepti on Herkkuperjantai, jossa perjantaisin tarjotaan laajempi salaattivalikoima ja vähintäänkin jälkiruoka kaupan päälle. Testasin Herkkuperjantain 8.5 euron noutopöydän, jonka hintaan sisältyi juoma (maito), salaatti, leivät, levitteet, pääruoka, jälkiruoka ja kahvi.

Ravintolatila sijaitsee samassa tilassa Jyväskyläläisen autoliikkeen kanssa. Sen erottaa autoliikkeen humusta ja sumusta vain hento osittainen näkösuoja. Pöydät ja tuolit vähän halvan oloisia ja omaa rauhaisaa paikkaa saa etsiä löytämättä. Kaukaisuudesta kuuluu autoliikkeen kaiuttimista tulviva päivittäinen musiikki. Äänikokemus ohut ja metallinen, joka saattaa keskeytyä sivustaseurattuun automyynnin jännitysnäytelmään. Asiakaskunta lähinnä paikallisen liike-elämän liikkuvia miehiä. Noutopöytä kivasti sisustettu. Astiasto pääosin Arabiaa ja aterimet Hackmania.

Aloitin kokeilun tummalla mallasleivällä ja Paakkari Cateringin erikoismyynnissäkin olevalla metsäsienipateella. Patee varsin hyvää tumman leivän päällä mutta ei loistanut paljaaltaan syötynä.
Päivän keittona oli kanakeitto, jonka tingin samaan hintaan. Keitto ruokaisa, hyvistä raaka-aineista valmistettu ja varmasti täyttävä. Kanapalat hyviä. Keitto ihan mukava mutta jostain syystä melko rasvainen ja aromeiltaan varsin niukka.
Salaattipöytään oli Herkkuperjantain myötä lisätty tuotteita. Salaatit yleensä hyvin tehtyjä. Porkkanaraaste talviporkkanoista oli hivenen tympeä elämys. Vihersalaatti erinomainen, reilusti yli lounasravintolan normaalitason. Öljyssä marinoidut sipulit erinomaisia, samoin papusalaatti.
Pääruokana oli ranskalaisia perunoita tai riisiä, uunissa tehtyjä lisäkekasviksia ja leivitetty porsaan leike. Perunat ihan hyviä. Lisäkekasvikset erinomaisia. Niiden raaka-aineet laadukkaita, palakoko mainio ja ruuan maku ja ulkonäkö erinomainen. Porsaan leike oli kooltaan suuri. Se oli hyvin tehty mutta melko mauton.
 

Jälkiruokana tarjoiltiin raikkaan makuista hedelmärahkaa.
Paikka tarjoaa laadukasta lounasajan ruokaa. Paikan sijainti autoliikkeessä miellyttää toisia enemmän kuin toisia. Jos sinulla on lukematta Kari Hotakaisen Klassikko, tämä on juuri se paikka jossa voit syödä samalla kun luet sitä. Herkkuperjantain ruokavalikoima on laaja ja vastine rahalle varsin hyvä. 

Ravintolatyyppi: Lounas/catering-palvelu
Viihtyisyys: 60/100
Hinta: 83/100
Ruoka, ulkonäkö: 83/100
Ruoka, maku: 82/100
Kokonaispisteet: 82/100
Osoite: Sorastajantie 2
Linkki:
http://www.paakkaricatering.fi/lounas/?aktiivi=lounas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)