sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Jyväskylä: Vaajakoski: Cafe Old Reval: Lihaseljanka

Cafe old reval lounas (paikka lopettanut)

Cafe Old Reval, tuo Vaajakosken lahja ruuanystäville, tarjoilee arkipäivisin usein venäläis-virolaistyyppisiä mainioita keittoja. Tänään (15.6) lounasvalikoimassa oli lihaseljanka, joka ruokajuomien, (maito, kahvi), leivän ja jälkiruokamakean kanssa maksoi 5.6 euroa. Aikaisemmissa arvioinneissa on kuvattu paikan sisustusta, joten jätän ne sinne.


Ruoka on lihakeitto, jolle esitetään yleisesti seuraavia ominaisuuksia*: 1) useiden erilaisten lihojen ja lihatyyppien sekoitus, 2) ruuan raskaus tästä johtuen, 3) suolakurkun tai suolakurkkuliemen lisääminen siten että keitosta tulee hapan, 4) keitto on selkeästi sakeampaa kuin peruskeitot (kauhan voi jättää pystyyn keittoastiaan), 5) keitto jättää punaisen raidan lautasen reunalle 6) smetanaa tarjolla keiton päälle. * Lue tästä aiheesta Lautasellesi-blogin erinomaiset kirjoitukset aiheesta.


Keitto oli  miellyttävän punainen. Näin useiden lihojen käyttö yhdessä keitossa oli mielenkiintoinen kokemus. Näistä Cafe Old Reval kokemuksista tulee mieleen että tämäntyyppisiä keittoja olisi itsekin kiva kotikokkailla. Suolakurkun, suolakurkkuliemen maun pystyi selkeästi erottamaan maun happamuutena. Keitto oli miellyttävän punainen. Lientä oli runsaasti mutta se oli maultaan hyvää. Kasvisosat mainioita. Keitto oli varsin raskas. Smetana sopi mainiosti keiton kanssa.
Tumma leipä jälleen Saarenmaan leipä -tyyppistä maltaalla ja hennosti siirapilla maustettua leipää.
Jälkiruokakeksi oli uusi löytö. Se oli kovapintainen keksi, joka oli tuoksultaan voimakkaasti hunajainen. Myös maku mainion hunajainen.
Hintaluokassaan 5.6 e tarjoaa hyvän vastineen rahalle. Pandan tehtaanmyymälän välittömässä läheisyydessä (täytä lakritsivarastosi täältä edulliseen hintaan) tämä paikka tarjoaa toisen hyvän vierailukohteen. 


Ravintolatyyppi: Kahvila, Lounas
Viihtyisyys: 78/100
Hinta: 85/100
Ruoka, ulkonäkö: 78/100
Ruoka, maku: 79/100
Kokonaispisteet: 80/100
Osoite: Urheilutie 40, Vaajakoski
Linkki:
http://www.cafeoldreval.fi/
http://lautasellesi.blogspot.com/2010/10/lihaseljanka-12-eestilainen-keittio.html
http://lautasellesi.blogspot.com/2010/10/lihaseljanka-22-eestilainen-keittio.html
http://www.kaapeli.fi/svs/kulttuuri/alaotsikko3.htm#Lihaseljanka
http://www.datsha.com/ruokanurkka/index.shtml#19

6 kommenttia:

 1. Hei! Tutustuin sinun teksteihin ravintolakäynneistä ja hyvää tietää, minkälaisia paikkoja Suomessa on tarjolla. Cafe Old Revalissa on aika monia minulle tuttuja ruokia. Kiva kun siellä on vierailijoita, vaikka sitten kirjaavaa porukkaa. Eilen kävimme ”Mäkkärissä” ja sielläkin oli ihmisiä laidasta laitaan. Tämän postauksen kaikki ruoat ovat minulle hyvin tuttuja. Se kova keksi on yksi eestiläinen klassikko, mielestäni sellaista saksalaista makua.

  VastaaPoista
 2. joo, harmi kun ajomatkani tähän paikkaan on vähän liian pitkä :)

  VastaaPoista
 3. Osallistun arvontaan.
  om93080@uta.fi

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen tuttavuus tämä paikka.

  marianposti@wippies.com

  VastaaPoista
 5. vaajakoski löytyi,
  mukana,
  jst.samui@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)