lauantai 28. tammikuuta 2012

Jyväskylä: Cafe Vilhelm: Savulohikeitto

Lounas seppälä

Jyväskylän Seppälän Toys R Us rakennuksessa toisessa kerroksessa (lähellä Prisma Seppälää) sijaitseva Cafe Vilhelm tarjoilee kotiruokatyyppistä lounasta alueella työskenteleville ja muille asiakkaille jotka paikan löytävät. Paikkaan mennään sivuovityyppisesti (Toys R Us) oven jälkeen ja sen jälkeen noustaan ylös rappusia käytävään, jotka vaikenee hiljaisesti odottaen sekä toimitilavuokraajia että maksavia asiakkaita. Lounasravintolassa yli sata asiakaspaikkaa. Sisustus halvahko mutta sisältää satunnaisia pieniä sisustuksellisia oivalluksia jotka erottavat paikan aivan halvimmista lounaskuppiloista. Pöydät melko kuppilamaisia ja tuolit eivät pitkään istumiseen tarkoitettu. Paikka tarjoaa päivittäin vaihtuvasti joko keiton (6.7 e) tai raskaamman vaihtoehdon (7.7-8.5e).


Otin ruuakseni savulohikeiton, joka salaatin, maidon (vesi, piimä), leivän ja kahvin kanssa maksoi 6.7 e.
Salaattipöytä monipuolisempi kuin monessa vastaavassa paikassa. Vihersalaatti ihan perushyvää ja porkkanaraaste samoin. Melonipalat miellyttävä yllätys. Juustoja, melonia ja maapähkinää sisältävä salaatti varsin erikoista ja ei juuri sytyttänyt. Ruisvuokaleipä mautonta mutta paikan omat paikan päällä leivotut rieskat varsin hyviä. Kenties rieskat olivat hivenen tummiksi paistettu liian kovassa lämmössä mutta en edes muista milloin viimeksi ottanut vehnää sisältävän leipäpalan ravintolassa, joten ne olivat melko hyviä. Söin kolme !!! 

Keitto soseutettu. Sen haju tarjosi suurempia elämyksiä kuin maku loppujen lopuksi pystyi lunastamaan. Ihan syötävää keittoa kuitenkin.  


Lounasravintola tarjoaa arkilounastyyppisen arkiruokakokemuksen. Monesta muusta paikasta poiketen paikan isäntä tarjoilee annoksen ja sen koon tiskin takaa.  Ruoka-annoksen hinta vastaava kuin Papasin, mutta makuelämys ei aivan samaa tasoa.


Pidin vessan siisteydestä ja ankkataulusta joka sopi hyvin tilojen värimaailmaan.


Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 67/100
Hinta: 70/100
Ruoka, ulkonäkö: 73/100
Ruoka, maku: 73/100
Kokonaispisteet: 73/100
Linkki:
http://www.cafevilhelm.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)