maanantai 30. tammikuuta 2012

Jyväskylä: Ravintola Torero: Espanjalainen kalakeitto

Toreron lounas jyväskylä

Sokos Hotelli Jyväskylän tiloissa sijaitseva Torero on yksi seitsemästä ketjuun kuuluvasta ravintolasta. Ravintola ammentaa vaikutteita espanjalaistyyppisestä makumaailmasta. Ravintola on toisessa kerroksessa (tai käynti kauppalaispihan kautta). Sen sisustus on miellyttävä ja erittäin viihtyisä. Lattia kiveä, seinät puuta. Pöydät ja tuolit tummaa puuta. Tuolien verhoilu ja muut yksityiskohdat tyyliin sopivia. Sisustuksen värit osin voimakkaan lämpöisiä ja hivenen eteläisen eksoottisia. Mielestäni kuitenkin lampunvarjostimet olisivat voineet olla yksivärisellä kankaalla varustettuja. Nyt niiden hivenen erilainen raitatyyli oli se yksi raita liikaa tähän sisustukseen. Istuinpaikat olivat taitavasti jaettu niin että oman ruokarauhan pystyi helposti löytämään omasta loosista. Tuolit pehmeimpiä ja mukavimpia pitkään aikaan. 


Ravintola tarjoaa päivittäin kolmea erihintaista lounasta hintaan 8.5, 9.4 ja 10.7 euroa. Lisäksi tarjolla erikoisannoksia ja tietysti ruokalista. Otin testattavakseni päivän keiton (espanjalainen kalakeitto). Hintaan kuului lisäksi vesi, salaatti/tapas-pöytä ja kahvi. Toreron sivuilla mainostettu runsas tapas-salaatti-pöytä oli ainakin tänään laadultaan hyvä mutta valikoimiltaan keskinkertainen salaattipöytä. Vihersalaatti perushyvää mutta ei erinomaista, melonipalat mainioita, hiillostettu kala syötävää. Marinoidut tummat ja vihreät oliivit mukavan makuisia mutta syön mieluummin kreikkalaisia oliiveja koska pidän niiden usein ärhäkämmästä aromista enemmän. 

Keitto tarjoiltiin pöytään pienen leipäpalan kanssa. Ruispala keiton kanssa ansaitsee kiitosta ideana. Se oli myös lämmitetty josta toinen plussa. Ruisleipä hivenen parempaa kuin lounasleipä yleensä mutta ei maultaan erinomaista. Keitto kohtuullisen hyvää ja keittoastia ansaitsee erityistä kiitosta. Tummia oliiveja oli mielestäni liikaa. Keitossa oli käytetty lohta mutta ei muita merellisiä herkkuja. Keitto olisi suorastaan huutanut vähintään yhtä viimeiseksi keiton pinnalle lisättyä katkarapua. Omaan makuuni keitto olisi ollut paremman makuinen jos oliiviöljy, valkosipuli ja tomaattiosuus olisivat maistuneet keitossa. Nyt tomaatin osuus maussa liian hento. 


Jälkiruokakahvi hivenen tummaa ja lievähkö pettymys.


Paikka ansaitsee kiitosta sisustuksesta, tunnelmasta ja erinomaisista hyvistä hengettäristä (tarjoilijat), jotka liihoittelivat paikalle höyhenenkevein askelin tuomaan päivän lehden,  kaatamaan lisää vettä tai vain tiedustelemaan miltä ruoka maistuu.  Melkoista vaihtelua tavanomaiseen väsyneeseen taisteluun buffet-lounaiden pöydän viimeisestä herkkupalasta. Ainakin tällä kertaa pisteitä nosti enemmän paikan tunnelma, sisustus ja tehokas henkilökunta kuin itse ruuan hyvyys. 


Ravintolatyyppi: Lounas/illallinen
Viihtyisyys: 90/100
Hinta: 74/100

Ruoka, ulkonäkö: 80/100
Ruoka, maku: 78/100
Kokonaispisteet: 79/100
Osoite: Kauppakatu 35
Linkki:
http://www.torero.fi/jyvaskyla/lounas/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)