lauantai 21. tammikuuta 2012

Jyväskylä: Ravintola & Juhlapalvelu Mirka: Sienikeitto

Mirkan seisovan pöydän lounas

Jyväskylän Tapionkadulla lähellä ydinkeskustaa on jo vuodesta 1996 toiminut Ravintola & Juhlapalvelu Mirka. Yrityksella on lounastilat, kahvio ja cateringtoimintaa. Lounastiloissa asiakaspaikkoja noin viisikymmentä. Lounassali melko vanhassa rakennuksessa, katto miellyttävän korkealla. Isot ikkunat yhdellä sivustalla tuovat avaruutta ja näkymä on melko rauhainen jyväskyläläinen takapihamaisema. Pöydät yhdessä samatasoisessa tilassa. Pöytien tuolit melko mukavat. Tilaratkaisu ei mahdollista kovinkaan rauhallista omaa ruokailua. Ravintolassa normaalia enemmän vanhuksia syömässä. Paikka tarjoaa kolmea erihintaista lounasta päivittäin viikoittain vaihtuvan ruokalistan mukaisesti. 6.4 euron hintaan saa keittoa, 7.4 ja 8.4 euron hintaan raskaamman lounaan. Lounaaseen kuuluu lisäksi juomat, leivät, salaatti ja kahvi.


Testasin keittolounaan, joka tällä kertaa oli sienikeittoa. Keitolle ei ollut erillistä pataa vaan se oli tarjoiltuna muiden ruokien kanssa samassa ottopisteessä. Salaattipöytä pieni mutta laadukkaasti kasattu. Vihersalaatti parasta vähään aikaan. Suolakurkut mainion makuisia ja kivasti lohkottu. Porkkanaraaste hyvää. Ruisvuokaleipä tavanomaista kalliimpaa. 
Sienikeitto oli soseutettu ja tehty useammasta sienlajista. Tunnistettavin näistä oli mustatorvisieni. Keitto maultaan maitokermainen ja hyvä mutta olen usein saanut parampaakin, ainakin itse keittäessä :). Olisin kaivannut makuun ehkä vähän enemmän suolaa (enemmän kermaa maitoseoksessa) ja kenties oliiviöljyä ja jotain maustetta. 


Jälkiruokakahvi kohtuullisen hyvää.


Ravintola tarjoaa monta muuta paikkaa parempaa "kotiruoka"-tyyppistä arkilounasta ainakin tämän kerran arvion perusteella. Parkkipaikkoja hyvin niukasti ravintolan edessä, joten Jyväskylän paikallistuntemus on tarpeen mikäli auton haluaa saada lähelle pysäköityä. 


Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 65/100
Hinta: 75/100
Ruoka, ulkonäkö: 78/100
Ruoka, maku: 78/100
Kokonaispisteet: 78/100
Osoite:
Tapionkatu 4
Linkki:
http://www.mirkaravintolat.com/?get=ruokalista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)