maanantai 27. helmikuuta 2012

Jyväskylä: Kahvila Alakulma: Pyttipannu

Lounas ja seisova pöytä hippos

Mainiosti nimetty Kahvila Alakulma sijaitsee Jyväskylän jäähallin alakerrassa, Hippoksella. Tästä voi nimeltään laittaa paremmaksi vain lahtelainen ravintola Ylämummo. Kahvila on jääkiekkohenkinen, sen katossa ja seinissä on paljon jääkiekkoaiheista esineistöä. Tilat melko pienet mutta siistit. Kahvilan takaseinällä isohko tv, jossa pyörii jääkiekkoaiheista ohjelmaa.
Tarjolla on päivittäin vaihtuva ruokalista kolmella eri hintavaihtoehdolla, salaatti 5.9 e, keitto, 6.9 e ja tukevampi annos 7.9 e. Otin ruuakseni pyttipannun, jonka 7.9 euron hintaan kuului lisäksi salaatti, ruokajuoma ja kahvi.

Salaattipöyta melko tavanomainen mutta mausteisempi kuin yleensä. Vihersalaatti vaatimaton mutta raejuusto erinomaisen hyvää. Näin hyvää raejuustoa en ole ravintolassa syönyt vähään aikaan. Pääruoka ei ole buffet-tyyppinen vaan se tuodaan pöytään. Pyttipannu rakennettu melko halvoista elementeistä. Makkara ja perunat syötäviä mutta eivät erityisen maininnan arvoisia. En huomannut kysyä olisiko kananmunan voinut saada haluamallaan paistotavalla, tarjoillun kaltaisesti en omaan käyttöön olisi sitä tehnyt. Paikan salaattipöydän mausteosuus nosti kuitenkin arvosanojani varsin paljon. Annoksen päälle lisäämäni jalapenoviipaleet mukavia, lisäksi tarjolla valkosipulimurskaa öljyssä ja miellyttävän tulista thaimaalaista kastiketta.Paikan nettisivut näyttävät vain kyseisen päivän ruoka-annoksen. Koko viikon tarjoava vaihtoehto olisi parempi.

Ravintolatyyppi: Lounas/kahvila/keppanaa
Viihtyisyys: 67/100
Hinta: 68/100
Ruoka, ulkonäkö: 66/100
Ruoka, maku: 72/100 (mausteiden lisäämisen jälkeen)
Kokonaispisteet: 70/100
Osoite: Rautpohjankatu 10, 40700 Jyväskylä
Linkki: http://www.alakulma.fi/

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)