perjantai 28. joulukuuta 2012

Jyväskylä: Neste Tourula: Lounas

Tourula Neste Lounas


Yhden silmäyksen taktiikalla :) Tourulan Neste on toinen melko Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitseva ja lounasta tarjoava huoltoasema. Paikka tuli valtakunnallisesti tunnetuksi muutama vuosi sitten ryöstäjistään, jotka ajoivat autolla pääovista sisään ja pistivät paikan remonttiin. Pääpoliisiasema sijaitsee muuten saman tien varrella alle kilometrin päässä, joten palvelua ei tarvitse kauan odottaa. Rakennus on nykynäkökulmasta katsottuna vähän vaatimaton ja sisältää nykyään autoilijalle niin tärkeät elintarvike, pelihalli, kahvila, kotipizza ja lounaspalvelut. 

Lounaspuoli on rakennettu siten että sieltä saa samalla selkeän silmäyksen kaikkeen mitä tiloissa tapahtuu. Olivatko tarjoushintaiset banaanit tuoreita (olivat aika mustapilkullisia), miten pojilla menee hedelmäpelissä (välillä kolisi, sitten taas ei), mitä naapurit söivät ja keskustelevat jne ja jne. Paikka tuo muistumia 70-luvun sisustuksesta oranssilla värityksellään ja halvan ruskeilla retkipöydillään. Jotkin yksityiskohdat paljastavat vuosituhannen kuitenkin jo vaihtuneen. Paikassa tarjolla salaatti ja keittolounas 6.5 euron hintaan ja lounasbuffet vastaavasti 8.2 euroa. Otin päivän seisovan pöydän lounaan joka sisälsi erilaiset nesteet (maito, kahvi), leivän ja sen levitteet, keiton ja noutopöydän noudettavat (käynti ja postauksen kirjoitus heinäkuu 2012).  

Bataattisosekeitto sopisi varmaan nuorimmille kävijöille (ikä 6 kk) maultaan, mausteiltaan ja rakenteeltaan. Leipäpöydässä valikoimissa niitä vaisuja halvimpia valmisviipaleita. Salaattipöytä hivenen laajempi kuin odotin, mutta ikävän maustemakaronipainotteinen. Vihreä salaatti perushyvää, raejuusto ja meloni maistuvat aina. Lihapullat kermakastikkeessa ovat aina maistuvia tosin näissä maistui selkeästi pullien teollinen tausta. Tabasco kätkee onnistuneesti tämän maun. Perunamuusi antoi myös valmiin teollisen makutuntuman. Positiivinen yllätys oli lämpimät porkkanat, tosin tietystä kylmän teollisesta mausta nämäkään eivät olleet välttyneet. Janssonin kiusaus syötävää mutta ei maultaan sieltä paremmasta päästä. Kahvi oli lämmintä ja huomaamatonta.Paikka tarjoaa kohtuullisen laajan lounaspöydän edulliseen hintaan ja ilmaisia parkkipaikkoja löytyy pihalta. Näistä jälkimmäinen harvinaisempaa näin keskustassa.

Ravintolatyyppi: Lounas/kahvila/myös bensaa
Viihtyisyys: 50/100
Hinta: 65/100
Ruoka, ulkonäkö: 70/100
Ruoka, maku: 63/100
Kokonaispisteet: 63/100
Osoite: Tourulantie 2, 40100 Jyväskylä
Linkki: http://www.lounasinfo.fi/index.php?c=Suomi&t=Jyv%E4skyl%E4&a=--KAIKKI--&r=9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)