maanantai 17. joulukuuta 2012

Jyväskylä: Troija: Kebabrulla


Troijan Kebab Jyväskylä


Jyväskylän vanhin ja ehkä vielä joissain piireissä arvostettu (pistäkää kommentti te paikan vakikävijät) kebab-paikka joutui tämän lounasbloggarin kiinnostuksen kohteeksi elokuussa 2011. Siinä ehdotin että paikan pitäisi saada lisää tuotteita valikoimiinsa. Toin esiin lihamukin, joka ideana ei ole uusi mutta en nähnyt sitä käytettävän Jyväskylässä. Pari kuukautta arvion jälkeen paikka toi lihamukin valikoimiinsa. Lukeeko näitä arviointeja joku ravintolankin edustaja toisinaan :) Päätin testata paikan uudemman tulokkaan - kebabrullan.

Vierailukäyntini ajoittui aurinkoiselle heinäkuulle, kuten kuvasta ja villistä terassitunnelmasta näkyy :) Paikan sisustus on säilynyt muuttumattomana. Noutopisteen kauniita punatiiliseiniä voi ihailla sen hetken kun annoksen valmistuminen kestää. Edelleenkään ei tarjolla ole asiakasvessaa tai edes peiliä josta voisi tarkistaa onko nenänpäähän jäänyt kebab-kastiketta :)

Otin Kebabrullan, joka ilman vettä tai mitään muutakaan lisäkettä maksoi 8 euroa. Vesi olisi maksanut 0.70 euroa. Valmiit rullataikinapohjat tulevat Muuramen Pizzapuodista, jonka arvioinnin voi lukea täältä. Troijassa näille lätyille suihkutetaan vettä ja käytetään mikrossa. Troijassa tehdään kokoaminen valmiiksi tehdyistä raaka-aineista. Ruoka oli miellyttävän näköistä mutta sisältä hyvin viileää heti tiskiltäkin napattuna. Kastikkeita oli sopivasti kun ei erikseen pyytänyt niitä lisää (valumisvaara). Niiden maku oli tällä kertaa miellyttävä. Liha on edelleen kaupungin parasta mutta sitä olisi kyllä tähän hintaan saanut olla enemmänkin.
Troijan plussina on erinomainen liha, hyvät kastikkeet ja viihtyisät punatiiliseinät. Kenties puhtaan yksinkertainen kebab-kuppi kirvoittaisi minulta hyvätkin pisteet. Jos kaipaa jotain kokonaisvaltaisempaa ravintolakokemusta, johon kuuluu salaatit, kahvit, posliinilautaset, metalliset ruokailuvälineet, vessa jne., niin niitä kannattaa hakea muista paikallisista kebab-pizzerioista.


Ravintolatyyppi: Lounas/nouto/lähes aina auki
Viihtyisyys: 69/100
Hinta: 65/100
Ruoka, ulkonäkö: 75/100 (en vähentänyt paperilautasesta)
Ruoka, maku: 75/100 (tästä ei ole vähennetty lämpötilapisteitä)
Kokonaispisteet: 67/100 (tässä on)
Osoite: Kauppakatu 41
Linkki:
http://www.troija.fi/

2 kommenttia:

  1. Eipä meikäläistä oikein vakikävijäksi voi sanoa, sen verran harvoin tulee kebabbeja nautittua saati ulkona syötyä (silloinkin ekana mieleen tulee mennä Sakura Gawaan). Mullekin Troija on esitelty vanhimpana ja parhaimpana. Ihan ok kebabit sieltä saa.

    Parhaimpana pitäisin kuitenkin sitä kebabia, jota tuli joskus töiden jälkeen hankittuna Savelan grilliltä. Nykyisen S-marketin paikalla oli aikanaan siis sellainen pikkugrilli jota piti mukava vanhempi nainen. Ai että oli hyvät satsit aina ja harmittaa että hän joutui lopettamaan kun kaikenlaista rakennusta siihen pykäsivät.

    Mutta joo, voisihan sitä tehdä vertailevaa tutkimusta, eikä aina käydä Troijassa...

    VastaaPoista
  2. Ihanan aurinkoinen kuva! Paras postaus hetkeen. Tän tulen lukee viel uudestaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)