torstai 31. tammikuuta 2013

Ruokaohje: Mustikkapulla


Ruokaresepti: Mustikkapulla

Tästä määrästä saa noin 5-6 mustikkatäytteistä pullaa. Ohje on b-tasoa ja leipojanakaan en ole mikään ammattilainen :). Resepti kesältä 2012, joten mustikat tuoreita.

Raaka-aineet
25 g voi
3.5 dl erikoisvehnäjauho
1 rlk sokeri
25 g hiiva
0.75 dl maitoa

3 dl mustikkaa
vähän sokeria sekaan

1 kananmuna voiteluun

Valmistus
Sulata voi, sulata hiiva maito-sokeriseokseen. Sekoita ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
Pyöritä taikinasta 5-6 kappaletta pikkupullia ja anna kohota kaksinkertaisiksi.
Murskaa vähän lusikan taustalla mustikkaa.
Paina jauhoitetun juomalasin pohjalla pikkupulliin syvennys ja lisää marjat päälle.
Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Lisää sokeria päälle maun mukaan (nämä ovat vähäsokerisia).


Toiset pullat on täytetty Lidlin Linesse vaniljarahkan ja mustikoiden seoksella. Kuvassa Arctican 20 senttinen lautanen.


Ohjetta on hivenen muokattu teoksen Herkkujen pikkujättiläinen ruokaohjeesta sivulla 139.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)