tiistai 26. helmikuuta 2013

Muurame: Ravintola Riihikelo: Lounas

Riihivuori hiihtokeskus lounas

Muuramen Riihivuoren laskettelukeskus sijaitsee vain noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Jyväskylän keskustassa. Tätä on vaikea uskoa kun on ajanut kilometrikaupalla pieniä, mutkaisia ja kuoppaisia teitä ja lopulta kiivennyt ylös loputonta mäkeä ja sen korkkiruuvikierteistä tietä. Pyöräilijöille muuten hyvä testi, kestääkö kunto ajaa mäen päälle ja sen jälkeen kestääkö pää laskea alas mäkeä:) Ravintola Riihikelo on Riihivuoren päällä ja maisemat ovat upeat. Päijännettä näkyy lähes joka suuntaan. Ravintola on paksuista vanhoista hirsistä rakennettu ja tunnelmaltaan leppoisa. Lounasta tarjoillaan täällä vain kausiluontoisesti. Ravintolan keitto ja salaattilounas maksaa 8,9 euroa sisältäen ruokajuomat ja jälkiruoan, seisova pöytä maksaa taas 12.90 e. Päädyin tällä kertaa jälkimmäiseen.


Ravintola on rennon viihtyisän oloisen näköinen sisältä ja ulkoa.


Paikka on hyvin tilava ja lounastarjoilukin järjestetty tarpeeksi väljästi. Tässä ravintolassa myös ruoan ulkonäköön ja sen visuaaliseeen näyttävyyteen oli satsattu hivenen tavanomaista enemmän. Salaattipöydässä kolmenlaista salaattia ja vehnäsämpylöitä. Salaatit olivat raikkaita, laadukkaita ja hyvänmakuisia.


Päivän keittona oli jauhelihakeitto. Keitto maultaan perushyvä lounaskeitto, jonka erotti lukuisista muista vastaavista lähinnä jauhelihan laadusta, joka oli normaalia parempaa ja sen määrästä, joka oli runsasta. Sattumia ei tarvinnut kalastaa vaan ne uivat kauhaan itsestään.


Pääruokana oli pikkuperunoita ja papuja, perinteisen lapsiystävällisiä nakkeja ja lihapullia, pippurihärkäpataa ja näiden lisäksi lohta bearnaisekastikkeella. Annos tarjosi täyden lautasellisen silmäkarkkia mutta sen maku ei täysin lunastanut odotuksia. Pavut jäivät enemmän koristeeksi kuin maukkaaksi lisäksi, pikkuperunat näyttivät erittäin hyviltä mutta maistuivat latteilta. Lihapullat olivat puolivalmiste/einesosastoa ja maultaan kohtuullisia. Pikkunakit eivät olleet niitä kaikkein halvimpia ja rasvaisennihkeitä lajissaan mutta eivät ne mitään kovin erityista makuelämystä tarjonneet. Pippurihärkäpata oli lihaisa mutta hivenen vaatimaton. Pahin pettymys oli lohi, joka tarjoiluastiassaan näytti upealta mutta lautasella palat hivenen mauttomia. Tämän paikan bearnaise ei noussut suosikkieni joukkoon.


Jälkiruokana omenapiirakkaa ja kokoelma erilaisia hedelmäpaloja


Ravintola on tutustumisen arvoinen käyntikohteena, vaikka laskettelua ei harrastaisikaan. Kauniit maisemat ja rento tunnelma riittävät. 12.90 euron hintainen lounas oli aivan liian kallis ja paikka aivan liian kaukana että siellä lounasturistina jaksaisi vierailla usein. 8.9 keitto-salaatti -versio olisi tarjonnut paljon paremman hinta-laatusuhteen ainakin tällä kerralla.


Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 86/100
Hinta: 61/100
Ruoka, ulkonäkö: 79/100
Ruoka, maku: 74/100
Kokonaispisteet: 75/100 (toinen vierailu olisi paikallaan mutta se matka ja se hinta)
Osoite Riihivuorentie 313, Muurame
Linkki:
http://www.riihivuori.fi/ravintola
3 kommenttia:

  1. Harmijos tämän blogin tarina nyt loppui... Toivoo: Fani

    VastaaPoista
  2. Hyvä lukija! Tule auta voittamaan nälkä ja tee lahjoitus kehitysmaiden naisviljelijöiden hyväksi (11.3-10.4.13). Voisula

    VastaaPoista
  3. Minkä ravintolan arvioit seuraavaksi? Toivoisin listaa parhaista ravintolosita sinun mielestäsi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)