maanantai 13. kesäkuuta 2011

Jyväskylä: Vaajakoski: Cafe Old Reval: Rassolnik

Cafe old reval Lounaskeitto (paikka lopettanut)

Jyväskylän Vaajakoskella sijaitseva Cafe Old Reval on (Urheilutie 40) mielenkiintoinen ja omaleimainen paikka Pandan tehtaanmyymälän välittömässä läheisyydessä. Olen aikaisemmin arvioinut paikan kerran (pääsiäisen noutopöytä), jossa oli kuvaus atmosfääristä ja tilasta. Ne voi lukea sieltä. Tällä kertaa mielenkiintoni herätti Rassolnik-keitto, joka maidon, ruokaleipien, kahvin ja jalkiruokapiirakan kanssa maksoi 5.6 e. Kaunis päivä houkutteli minut pienelle terassille, joka tarjoaa vilvoittavan ruokailupaikan.


Keitto on luonteeltaan lihakeitto, jossa lisäksi ohraa, suolakurkkua ja päällä hapankermaa. Resepti on alkuperältään venäläinen. Keiton maku erinomainen. Olisin kaivannut liemeen hienoista lihaisuutta lisää mutta liemi oli mainiota maultaan. Kasvikset erinomaisia ja ohran, suolakurkkujen ja hapankerman yhdistelmä erinomainen. Lisäksi keiton kanssa Saarenmaan leipä -tyyppistä tummaa hivenen siirappista leipää. 

Jälkiruokana kupillinen kahvia vähän harvinaisemmista Arabian astioista. Lisäksi pala herkullista raparperi-mansikka-piirakkaa. Se oli makeahko, raskas ja maultaan erinomainen.


Hintaluokassaan 5.6 e erinomainen keittolounas. Terassiruokailu on hieno kokemus kuumana kesäpäivänä. Mikäli matkasi suuntautuu pohjoiseen, niin tämä paikka tarjoaa perushuoltamoiden ruokavalikoimasta poikkeavan lounaskokemuksen.


Ravintolatyyppi: Kahvila, Lounas
Viihtyisyys: 78/100
Hinta: 85/100
Ruoka, ulkonäkö: 82/100
Ruoka, maku: 82/100
Kokonaispisteet: 83/100
Linkit:
http://www.datsha.com/ruokanurkka/index.shtml#19
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/142968/Rassolnik-keitto/

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)