perjantai 16. maaliskuuta 2012

Blogupp! kokemuksia

lisää liikennettä sivulle/blogiin

Tässä blogikirjoituksessa kerron miten voit saada lisää kävijöitä blogiin Blogupp!-sivuston kautta. Blogupp! on blogien esittely/blogirankkaus/liikenteen edelleenlähetyssivusto jolle voit liittää blogisi. Palvelu poikkeaa muista vastaavantyyppisistä sivustoista siten, että rekisteröitymistä ei vaadita vaan ainoastaan oman blogisi osoite. Blogupp! on hyvin Blogger-myönteinen, sillä se löytyy tuettujen sovellusten joukosta. Tämä tekee siitä omasta mielestäni myös paljon turvallisemman kuin satunnainen netistä löydetty epämääräinen palvelu. Tämän jälkeen omalle blogisivulle asetetaan pieni sovellusikkuna, joka näyttää pienen kuvan toisten blogikirjoittajien blogista. Heidän bloginsa näyttävät vastavuoroisesti sinun blogiasi. Sivunvaihtosuhde on hämmentävän hyvä sillä kymmentä näyttämääsi blogia kohden saat yhdeksän näyttökertaa toisten kirjoittajien blogeissa. Oma blogi näkyy BlogUpp! blogiluettelossa, joka on osoitteessa http://www.blogupp.com/directory/sv. Tällä hetkellä pohjoismaiset (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska) blogit on sijoitettu Svenska-alasivustolle.

Tässä oli vain osa sivuston tarjoamista palveluista. Tämän lisäksi palvelu tarjoaa automaattisen linkityksen Facebook ja Twitter-sivuille käsittämättömän helpolla tavalla. Kun otat palvelun käyttöön rekisteröidyt vain samalla Facebook ja/tai Twitter tunnuksien avulla sisään ja ohjelma hoitaa tietojen jakamisen vastaavalle tilille automaattisesti.

Miltä näyttää?
Blogupp!-sovellusikkuna on blogisivuni alakulmassa. Esitystapoja on kolme: yksi blogi kerrallaan (pysty), kaksi blogia kerrallaan (pysty) ja kaksi blogia kerrallaan (vaaka). Otin käyttöön tuon yksi blogi kerrallaan (pysty) koska sivullani on muutenkin varsin vähän liikkuvia elementtejä. Tätä määrää en koe häiritsevänä. Kahta blogia näyttämällä tuplaisi samalla myös omien näyttöjen määrän!

Kuinka paljon liikennettä?
Omasta mielestäni tätä voi verrata hyvin suomalaisen palvelun käyttöön ruotsinkielisellä sivulla (monihan käyttää esimerkiksi Bloglovinia). Palvelu tuo kokoajan jonkinverran liikennettä mutta mitenkään merkittävä lisä se ei ole. Tosin potentiaalista kävijämäärää verottaa varmaan se että olen tällä hetkellä ainoa suomeksi kirjoittava blogi sivustolla. Jos suomalaisia käyttäjiä olisi 10+ (esim. ruokablogin kirjoittajia), olisi liikennemääräkin varmaan selkeästi suurempi. Tärkeämpi liikenteenlähde voi olla Facebook, joka tuo liikennettä omalle yhteisösivulle ja sieltä blogiin. Blogupp osaa jakaa tiedon useammalle eri sivulle. Kävijä pyöräytetään BlogUpp -sivuston kautta ennen omaa sivua, kuten yleensä näissä on tapana tehdä.

Kenelle suosittelen?
Blogikirjoittajalle jonka blogi on vähintään pari kuukautta vanha ja kirjoittaa kohtuullisen aktiivisesti. Sovelluksen asentaminen on helppoa ja käyttö vaivatonta. Toivottavasti voit liittää blogisi joukkoomme.

http://www.blogupp.com/

4 kommenttia:

 1. Hei Luka ja kiitos vinkistä! Minulla pitää tehdä uusi layout ja muitakin uudistuksia sivulla. Sinä olet laittanut blogisi muutamalle vieraskieliselle listalle. Onko kävijöitä? Minä olen ajatellut, että tuskin suomen ja eestin kielinen blogi kiinnosta toisia esim. englannin- tai ruotsinkielisella listalla.

  Kiva ulkomuoto nyt sinun blogilla. Virtahepo on suloinen.

  VastaaPoista
 2. Nuo muut kävijät riippuu vähän siitä minkälainen blogi on. Networked blogs toimii joillain hyvinkin. Innostuin noihin rankers listoihin bloggupp sivuston ruotsinkielisten sivujen kautta - hauska lisä :)

  VastaaPoista
 3. Laitoin Bloguppin sossumediaan koekäyttöön mutta taitaa lähteä pois aika nopeasti.

  VastaaPoista
 4. Anna sovellukselle ainakin kuukausi, se on kaikki ilmaista plussaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)