maanantai 30. huhtikuuta 2012

Jyväskylä: Sonaatti: Novelli: Lounas

Sonaatti lounas pääkirjasto

Sonaatti Novelli on yksi Sonaatin yhdestätoista toimipisteestä Jyväskylässä. Tämä sijaitsee ydinkeskustassa, kaupungin pääkirjastossa. Tarjolla on päivittäin kahdenhintaista syötävää, keitto ja raskaampi lounas (7.7 e). Otin ruuakseni päivän keiton, joka salaatin, ruokajuomien ja leivän kanssa maksoi 6.3 euroa.

Novelli on sijoittunut huomaamattomaan nurkkaukseen pääkirjaston pohjakerroksessa. Olen kävellyt ohi tästä niin monta kertaa että paikan ulkonäköä on enää vaikea edes muistaa. Tilat yksinkertaiset mutta siistit. Muiden kirjastokäyttäjien aiheuttama satunnainen hyöky saattaa häiritä syömiskokemusta mutta yleensä täällä on rauhallista. Kirjastovirkailijoiden tapa tassutella tänne sukkasillaan syömään on hellyttävän näköistä.

Salaattipöytä äärimmäisen niukka (kolme erilaista) mutta sisälsi kaikki tarvittavan. Se tarjoiltiin Arabian astioista. Punakaalisalaatti raikasta ja maultaan hyvää. Porkkana oli tarjolla varsin isoina lohkoina mutta tarjosi mukavan makuelämyksen ja hyvän suutuntuman. Viinirypäleet olivat erinomainen jälkiruoka. Leipäpöydässä tarjolla kolmea erilaista ruispalaleipää. Kaikkien maku suurteollisten ruispalojen yleiseen tapaan hento ja vaatimaton mutta kolme erilaista on jo hyvä määrä. Sekä leipäpöytä että salaattipöytä ovat lähes kaikissa Sonaatin ravintoloissa reilusti isompia kuin täällä. Päivän keitto oli siikakeittoa Villeroy & Bochin lautaselta. Keitto oli maultaan todella hyvää. Kalaa oli tarjolla isoina paloina runsain määrin. Kasvisosuudet kypsiä ja maukkaita ja  keiton liemi juuri omaa makuaistimusta miellyttävän maitoinen ja vähäisesti rasvainen.Haastattelemani Sonaatin työntekijän mukaan Novellin ruoka tulee lämpöpakattuna Sonaatin Wilhelmiinasta, josta vähennän vähän pisteitä.

Ravintolatyyppi: Lounas/Ravintola
Viihtyisyys: 70/100
Hinta: 80/100
Ruoka, ulkonäkö: 78/100
Ruoka, maku: 78/100
Kokonaispisteet: 75/100 (lämpöpakkaus - 3 pistettä)
Osoite: Kaupungin pääkirjasto, pohjakerros, 40100 Jyväskylä
Linkki:
http://www.sonaatti.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)