keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Tuotetesti: Rips ruis snack ja vege chips

Vaihtoehto perunalastuille


CoreFinland on vuonna 2006 perustettu yritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat monenlaiset Rips tuotteet. Sain testiin kaikki neljä erilaista Rips Ruis Snacks -makua ja näiden lisäksi  Vege Chips version.

Cheese 50 gJuustoinen snack on pakattu kivankokoiseen pakkaukseen. Tästä riittää mukavasti kahteen syöntikertaan. Pussi on keltainen väritykseltään ja sitä koristavat valmiin tuotteen kuvat. Pussin tuoksu avattuna melko hento, etäisesti suolainen ja hapan. Tuotepalat pieniä leipäkaistaleita, jotka muistuttavat ulkonäöltään rukiistä vuokaleipää. Alkumaku on pehmeä ja suolainen. Tuotteen maku keskipitkä ja lempeän suolainen. Tuote antaa itsestään melko neutraalin vaikutelman mikä on vain hyvä, sillä olen testannut myös muiden tuotemerkkien vastaavia tuotteita. Melko mukava ja paljon kevyempi korvike sipsille.

Tuotteessa on rasvaa vain 6 prosenttia mikä on todella vähän verrattuna sipseihin. Kilokaloripitoisuus on hivenen alhaisempi kuin 100% ruisleivällä, sen ollessa 358 kcal per 100g.

Garlic 50 g


Lilan ja keltaisen värinen valkosipulia sisältävä snack on ravistettava ennen käyttöä parhaan valkosipulisen elämyksen takaamiseksi :) Leipäpalat tuoksuvat mukavan valkosipulisilta kun pussi avataan. Niiden maku paljon aromikkaampi kuin juustoisen version. Niissä maistuu mukavalla tavalla suola, valkosipuli ja suutuntuma on mainio. Nämä maistuvat hyviltä myös keitossa.

Tuotteen ravintoarvotiedot ovat samat kuin cheese snacksilla.

Jalapeno 50 g


Jalapeno-versio on pakattu vihertävään pussiin. Niiden tuoksu kuivan leipäinen ja chilinen. Tuotteen maku on yllättävänkin chilinen. Niiden jälkimaku pitkä ja chilinen.

Salami 50 g


Punaisen ja oranssin värinen pussi on valittu salami-version väritykseksi. Avatun pussin tuoksu on kuivakas ja salaminen. Leipäsnacksit ovat rapean kuivia ja hennosti suolaisen salamisia. Tuotteen vähärasvaisuuden voi todella positiivisella tavalla maistuu. Näissä ei ole sitä rasvaisen maun tuntua kuin joillain muilla muiden tuotemerkkien vastaavilla.

Tuotteen ravintoarvotiedot ovat samat kuin ensimmäisenä testatulla.


Näistä tuotteista pidin eniten Garlic ja Jalapeno versioista. Garlic sopii moneen käyttöön ja se on hyvää vaikka keitossa. Jalapeno taas tarjoaa sen chilisemmän vaihtoehdon


Tuotteet on valmistettu Virossa. Niitä on on saatavilla hyvinvarustetuista elintarvikekaupoista kautta maan ja verkkokauppa piste comin kautta.


Vege ChipsRips Vege Chipsit on valmistettu porkkanasta, punajuuresta ja palsternakasta. Lastut on paahdettu normaalia pienemmässä lämpötilassa, joka tekee niistä maukkaampia ja vähärasvaisempia. Pakkauksen koko on 50 grammaa, joka riittää juuri  mukavasti kahteen herkutteluhetkeen. Näissä on kilokaloreita noin samanverran kuin vastaavassa määrässä 100%-ruisleipää  olisi. Lastut ovat ulkonäöltään mainioita ja maultaan vielä parempia. Porkkanalastut ovat todella hyviä ja onneksi juuri niitä pussissa on hyvä määrä. Punajuuret ovat hyviä mutta parissa palassa aavistus punajuurista kitkeryyttä. Palsternakka jää vähän statistin rooliin ja on varmaankin saanut roolinsa lähinnä hyvän ulkonäkönsa myötä, sillä se muistuttaa  erehdyttävästi perunalastuista versiota. Tämä on maultaan hämmentävän hyvä tuote. Toivottavasti markkinoille tulisi vielä puhtaasti porkkanaa sisältävä versio :)

Sisällys/100g
Energia Kcal 380
Sokeri 31.1 g
Rasva 24.6 g
Paino: 50 g
Saatavilla hyvinvarustetuissa supermarketeissaLisätietoa:
http://www.rips.fi/

Voit myös tykätä Facebook-sivulla
https://www.facebook.com/pages/Rips-Ruis-Snack/133432290072230

Tämä blogikirjoitus on sponssi, tuettu

4 kommenttia:

 1. Vegesipsit on mahtava keksintö ja pussi uppoaa kyllä kertapaukusta kitaan! Ruissnacksit on vähän niin ja näin. Valkosipulisnacksit menettelivät, salamia testasin jossain kun oli maistiaisena, mutta eipä aiheuttanut mitään suurempaa reaktiota suuntaan eikä toiseen. Mutta on kerrassaan mainiota että perinteiset sipsit saavat rinnalleen hitusen parempia vaihtoehtoja! Kiitos tästä. Sulla on todella hyviä ja syväluotaavia arvioita eri tuotteita, ilo lukea ja seurata.

  VastaaPoista
 2. Mahtava uutuus, kannattaa kokeilla ainakin ruissnackseja.

  minni42@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Vegesipsejä täytyy kyllä päästä kokeilemaan! Niitä onkin jo odotettu KAUAN!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)