maanantai 9. huhtikuuta 2012

Vaajakoski: Cafe Old Reval: Pääsiäisen herkkupöytä 2012

Pääsiäislounas jyväskylä 2012 (paikka lopettanut)

Huomio! Tämä blogikirjoitus sisältää blogihaasteita!
Onko siitä kulunut jo vuosi? Blogini lounasturismin varhaisempia löytöjä oli Vaajakosken salattu helmi, Cafe Old Reval. Se sijaitsee aivan Vaajakosken ydinkeskustassa tarjoillen usein Venäläis-Virolais-tyyppisiä ruokia ja erityisesti keittoja. Pääsiäisenä 2011 herkuttelin paikan pääsiäisen herkkupöydällä, josta kirjoitin innoittuneen blogauksen. Nyt tarjolla parannettu versio 2012. 9.9 euron hintaan kuului borssikeitto, blinit useilla täytteillä, savustettu lammas paholaisen hilloineen, virolainen makkara ja hapankaali, perunasalaatti ja monia lisäkkeitä. Jälkiruuaksi mämmiä ja rahkakakkua.
Kuluneen pitkän blogger-kauden aikana olen maistellut useita erilaisia paikallisesti saatavilla olevia borssikeittoja. Tämä on niitä kaikkia painovoimaisempaa, siis raskaampaa rakenteeltaan. Keitto on sakeudeltaan jo lähempänä pataa :) Täytteiden rakenne viittaa erinomaisen perinpohjaiseen keittämiseen. Keitto olisi kaivannut ehkä vähän suolaa mutta makuelämyksen kruunasi osaltaan smetana. Blinejä oli tarjolla iso vadillinen ja niille useita erilaisia päällysteitä. Kuvassa ylhäältä vasemmalta alkaen: Marinoituja kantarelleja ja sipulia, Smetanaa ja sieniä, Kirjolohisekoitusta ja kilohaileja, smetanaa ja punasipulia. Kaikki olivat hyviä maultaan mutta tosin olen tehnyt näitä paremman makuisia sienisäilykkeitä itsekin. Erityisesti pidin kilohaileista ja kirjolohitäytteestä. Salattu haaste numero 1 Lautasellesi-blogin kirjoittajalle. Mikä sieni on kuvassa toinen oikealla ylhäällä? Ei kuulemma kasva Suomessa ja nimessä mänty ?

Toisen alkuruuan jälkeen olikin jo aika siirtyä pääruuan puolelle :) Aluksi hapankaalia ja makkaraa. Makkara virolaista valmistetta ja maultaan paras pitkään aikaan syömäni. Sen rakenne ja suutuntuma poikkesivat perinteisestä suomalaisesta lenkistä edukseen. Perunasalaatti oli maultaan hyvää. Lammas maistuu aina pääsiäisenä ja paholaisen hillo oli sille hyvä lisäke.


Ensimmäisenä jälkiruokana oli rahkakakkua ja kahvia. Kahvit tarjoiltiin Arabian Gala -kupeista jotka eivät ole kovinkaan yleisiä. Tai toisin sanottuna tänne melkein kannattaa tulla kahville vain nähdäkseen tätä sarjaa. Salattu haaste numero 2. Oletko nähnyt tätä sarjaa käytössä jossain muussa paikassa Suomessa? Kommentoi mielellään kuvan kanssa. Toisena jälkiruokana oli Hoviruoka-mämmiä.

Ruokailukokemus oli parantunut mukavasti verrattuna viime vuoden versioon. Kiitos mielenkiintoisesta makumatkasta mukavaan lounashintaan. Kenties täydellä vatsalla jakaa paremmin Pandan tehtaanmyymälään, joka on viidensadan metrin päässä :)

Ravintolatyyppi: Lounas/kahvila
Viihtyisyys: 80/100
Hinta: 85/100
Ruoka, ulkonäkö: 84/100
Ruoka, maku: 84/100
Kokonaispisteet: 84/100
Osoite: Urheilutie 40, Vaajakoski
Linkki: www.cafeoldreval.fi

7 kommenttia:

 1. Haaste 1. Hei, keittämisen jälkeen moni sieni muuttuu tummaksi, mutta kun sanoit, että nimessä on mänty, sitten veikkaan, että tämä sieni on männynrousku tai männynleppärousku. Katsoin Wikipediasta, ainakin on se myös suomalaisten ruokasienenä mainittu. Muuten vaan kuvan perusteella voisi vielä luulla, että se on mustarousku, kangasrousku tai kuusenleppärousku. Menikö sinnepäin?! Tai meni metsään?!

  VastaaPoista
 2. Kiitos nopeasta toiminnasta. En itse tiedä vastausta ja varsinkin valmistamisen jälkeen on niitä joskus varsin vaikea sanoa. Sienikorttinikin on vasta 10 sienen laajuinen :)
  Voi kenties olla mustarousku.

  VastaaPoista
 3. Vaajakoski, osallistun arvontaan
  jst.samui@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Vaajakoski löytyi mutta vielä hauskempaa kun löytyi noin maukas kuva borssikeitosta, tuosta ala-asteelta tutusta sopasta johon oli viha-rakkaus -suhde. Sen jälkeen en ole sitä saanutkaan vaikka mieli on tehnyt jo parikymmentä vuotta...

  VastaaPoista
 5. Löytyi Vaajakoski-tunniste,mutta tuo oli hyvännäköinen borskeitto
  osallistun arvontaanmarjuttuominen77@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)