sunnuntai 21. elokuuta 2011

Lidl: Piri piri -kastike

Lidlin piri piri

Lidlin kausittaisiin tuotteisiin kuuluva Piri piri -chilikastike on kauniiseen pieneen pulloon pakattu. Lidlin normaalituotteen tapaan siitä on hyvin vähän lisätietoa netissä. Neste sisällä näyttää houkuttelevalta ja tuotepakkaukseen on käytetty normaalia Lidlpakkausta enemmän aikaa. Tuote on valmistettu kuivatusta piri piri -chilista (32 %). Kastike on miellyttävän tummanpunainen, kohtuullisen juokseva. Tuoksu hivenen outo, sekoitus hapanta ja suolaa. Maku paljaaltaan miellyttävä, suolainen ja hapan. Chilin maku nousee esiin vasta suolaisen ja happaman ensihyökkäyksen jälkeen ja se ei ole kovin pitkäkestoinen eikä voimakas. Jälkimakuna suolainen ja hapan palaavat jälleen. Lämpimän ruuan päällä maku ei ole samalla tavalla hyvä. Siinä tuotteen suolainen happamuus tulee enemmän julki samalla kuin chilin vähäinen potku katoaa lähes täysin.
Kuulisin mielelläni tästä toisten mielipiteitä. Kenties kastike sopisi paremmin kylmien ruokien (kuten salaatti) joukkoon?

Arviointi (1-5)
Ulkonäkö: 3
Maku: 2
Hinta: 2
Yhteensä: 2

Sisällys/100 g
Energia Kcal 12
Hiilihydraatti 0.8
Sokeri 0.7 g
Tilavuus: 195 ml
Suolapitoisuus 7%
Valmistuttaja: Lidl
Hinta 0.99 e (tarjous)
Linkki: ?

5 kommenttia:

 1. Tätä on tullut siveltyä Lidlin perunamunakkaan (Tortilla with onion) pintaan. Päälle vielä juustoa sulamaan, niin ai ai..

  VastaaPoista
 2. Itselläkään ei puraissut, mutta tuo pullo on Naga Morich -kastikkeen uudelleenttäyttökäytössä. Ylijäämä-tulisuuden voi huuhtoa vaikka makealla Sake -juomalla.

  VastaaPoista
 3. Kävin männäviikolla ostamas pari pulloo tota. Ihan hyvä perussoossi, tosin esim Blair´s original death on parempaa...

  VastaaPoista
 4. Eipä ollu kovin kummonen. Innolla ootan koska lidlissä saa taas ostettua ihan tuoreita habanero chilejä. Tällä hetkellä näytti olevan vaan niitä ihan tavallisia chilejä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)