perjantai 15. kesäkuuta 2012

Jyväskylä: Ravintola Asahi: Lounas


Vietnam ravintola Jyväskylä


Jyväskylän Lutakkoon on avautunut uusi Vietnamilaista ruokaa tarjoava ravintola toukokuussa 2012. Sen paikkana on tuo hyvin kaunis tila, jossa aikaisemmin ovat toimineet Blomstedt, Fiore Bianco ja Bobi Chef. Havaitsin että minun olisi hyvä kuvata myös ravintolatiloja, sillä ravintoloiden lopetettua paikan sisustus näyttää jäävän vain muistoihin. Jyväskylässä on aivan liian vähän vanhoja punatiiliravintoloita ja paikan upean tiiliseinän peittää edelleen hyvin korkeat pystypenkit. Tilana ravintolatila on suorakulmainen mutta yleensä aikaisempien paikkojen vähäinen kävijämäärä on mahdollistanut rauhaisan ruokahetken.  Paikan sisustus viehättävän yksinkertainen ja tyylikäs mutta itämaista eksotiikkaa siinä ei juuri ole. Vietnamilaista ruokaa tarjoavia ravintoloita Suomessa ei ole monia joten on hyvä että Jyväskyläänkin sellainen saatiin.

Asahi tarjoaa Buffet-lounasta normaalihintaan 8.6 euroa ja avajaisten kunniaksi alennuksella 7.7 euroa *(tämä on normaalisti opiskelijahinta). Salaattipöytä hyvin niukka mutta se tarjoillaan Luhdan ravintolan tyyliin sopivilta Barokki-lautasilta. Seisova pöytä on myös vähän niukahko sisältäen vain viitisen lämmintä pääruokaa, keiton ja riisin. Keitto oli varsin vaisua kasviskeittoa. Ruuat ovat kaikki hyvin mietoja mutta maukkaita. Ne olivat hivenen vähärasvaisempia kuin kiinalaiset ruuat. Paikan tämänhetken parhaan makuelämyksen tarjosi rapeat kasviskevätkääryleet ja katkarapukakkuset, jotka maistuivat erinomaisilta. Erityisesti pidin katkaraputäytteisistä. Mausteina esillä oli vain makeaa chilikastiketta.
Paikka on vasta avannut mutta toivottavasti sen makumaailma ja tarjonta paranee ravintolan iän myötä. Söisin mielelläni usein kehuttua pho-keittoa. Myös maustepuolella makumaailmaa voisi avartaa. Poissa tuntuivat olevan usein Vietnamilaiseen keittiöön liitetyt kalakastike, yrtit, chili, valkosipuli ja sitruunaruoho. Vietnamilainen ruokakulttuuri näyttäisi tarjoavan useita erilaisia tyylisuuntia, joten sieltä riittäisi makuelämyksiä suomalaisille lounasturisteille ammennettaviksi. Myös kasvisruoka-annokset voisivat olla joidenkin vierailijoiden mieleen.

Paikan klassinen pianomusiikki oli liian kovalla ravintolan vierailijamäärään nähden ja ei oikein virittänyt itämaiseen tunnelmaan.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 83/100
Hinta: 76/100 (alehintaan hinta on ihan ok, normaalihinta tarjonnan määrään verrattuna hivenen yläkanttiin)
Ruoka, ulkonäkö: 71/100
Ruoka, maku: 70/100
Kokonaispisteet: 70/100
Osoite: Shaumanin Puistotie 10, 40100 Jyväskylä
Linkki: http://asahiravintola.wix.com/asahi#!
https://twitter.com/#!/AsahiRavintolaLinkkejä vietnamilaiseen ruokaan. Kiitos myös muille Vietnamista ja sen ruuasta kirjoittaneille bloggareille, kävin lukemassa ja kommentoimassa sivujanne :)

http://www.vietnamseura.org/fi/vietnam-tietoa/ruokakulttuuri/
http://www.vietnam-indian.fi/
* vierailu toukokuun lopussa rannan kalamarkkinoiden aikaan

12 kommenttia:

 1. Looking at the pictures, they are not authentic Vietnamese foods at all! I would rather say they are Asian foods :)

  VastaaPoista
 2. This restaurant location (fiore/bobi) has long background of serving something almost that versions, of what they are promising. Lets wait and see where the restaurant goes. Every new exotic restaurant is always a plus here.

  VastaaPoista
 3. Arviosi perusteella ei vaikuta kiinnostavalta paikalta, eikä yhtään vietnamilaiseltakaan.

  VastaaPoista
 4. Tekisitkö paikasta uusintavierailun pian esim nyt.

  VastaaPoista
 5. Paikka on ainakin ravintolan tietojen mukaan laajentanut lounasaikavalikoimaa, joten uusi vierailu voisi olla paikallaan :)

  VastaaPoista
 6. The place now has more foods. And I heard they will have a la carte for dinner soon. Hope they'd be better.

  VastaaPoista
 7. I will test it but currently i have written ready to publish reviews to the end of january 2013.

  VastaaPoista
 8. Olen käynyt siellä oVEN TAKANA tällä viikolla lounasaikaan. Vain oven takana, kun ovella on sama lappu: olemme suljettuna tänään. avoinna normaalisti huomenna.
  EI NAURATA. JOTAIN MÄTÄÄ BISNEKSISSÄ......!!!!!!!!

  VastaaPoista
 9. Paikka on jo jostain syystä osoittautunut vaikeaksi liiketoiminnalle kaikille edellisille yrittäjille :(

  VastaaPoista
 10. Hello miks sulit sään ravintolan !! Open heti !!

  VastaaPoista
 11. Looks like it's closed for good now :(

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)