Ruokaresepti: 3x taikinakuori raparperipiirakka
Tässä ruokaohjeessa taikinan määrää on vähennetty paljon normaaliin raparperipiirakkaan nähden. Tällä päästään paljon pienempään ruoan kilokaloripitoisuuteen. Ruoka valmistetaan pieneen annoskulhoon joka katetaan taikinakuorella. Taikinakuori tiivistää raparperin maun uskomattoman hyväksi. Annoksesta riittää 2-4 ruokailijalle.
Raparperiruukku
Raaka-aineet5 dl kuorittua ja melko pieneksi pilkottua raparperia (kahtia pitkittäisuuntaan ja poikittain 0.5-1.0 cm välein)
0.5 dl hillosokeri
1-2 rlk perunajauho/maizena
ota pala valmista piirakkataikinaa tai tee itse
Valmistus
Pilko raparperit melko pieniksi viipaleiksi
lisää raparperit, sokeri ja jauho kulhoon ja sekoita
anna seisoa hetki
muotoile taikinakuori sopivan kokoiseksi
täytä uuninkestävä sopivankokoinen kulho (0.5 l) raparperiseoksella ja laita sekaan pari pientä voimurua
levitä kuori tiiviisti seoksen päälle
paista noin 30 minuuttia 200 asteen uunissa kunnes kuori mukavan ruskea ja kypsä.
Tarjoilu
Ruoka on erinomaista sellaisenaankin mutta varaa sen vierelle lasi maitoa tai pieni pala vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Raparperi-kaurahiutaleruukku
Raaka-aineet
5 dl kuorittua ja melko pieneksi pilkottua raparperia (kahtia pitkittäisuuntaan ja poikittain 0.5-1.0 cm välein)
0.5 dl hillosokeri
1-2 rlk perunajauho/maizena
1 dl pikakaurahiutale
Helppo mutta ei maukkain vaihtoehto on 1 myllyn paras lehtitaikinalevy (62.5 g)
Valmistus
Pilko raparperit melko pieniksi viipaleiksi
lisää raparperit, kaurahiutaleet, sokeri ja jauho kulhoon ja sekoita
anna seisoa hetki
muotoile taikinakuori sopivan kokoiseksi
täytä uuninkestävä sopivankokoinen kulho (0.5 l) raparperiseoksella ja laita sekaan pari pientä voimurua
levitä kuori tiiviisti seoksen päälle
paista noin 30 minuuttia 200 asteen uunissa kunnes kuori mukavan ruskea ja kypsä.
5 dl kuorittua ja melko pieneksi pilkottua raparperia (kahtia pitkittäisuuntaan ja poikittain 0.5-1.0 cm välein)
0.5 dl hillosokeri
1-2 rlk perunajauho/maizena
1 dl pikakaurahiutale
Helppo mutta ei maukkain vaihtoehto on 1 myllyn paras lehtitaikinalevy (62.5 g)
Valmistus
Pilko raparperit melko pieniksi viipaleiksi
lisää raparperit, kaurahiutaleet, sokeri ja jauho kulhoon ja sekoita
anna seisoa hetki
muotoile taikinakuori sopivan kokoiseksi
täytä uuninkestävä sopivankokoinen kulho (0.5 l) raparperiseoksella ja laita sekaan pari pientä voimurua
levitä kuori tiiviisti seoksen päälle
paista noin 30 minuuttia 200 asteen uunissa kunnes kuori mukavan ruskea ja kypsä.
Ananas-raparperiruukku
Raaka-aineet
5 dl kuorittua ja melko pieneksi pilkottua raparperia (kahtia pitkittäisuuntaan ja poikittain 0.5-1.0 cm)
0.5 dl hillosokeri
1-2 rlk perunajauho/maizena
3 ananaslohkoa ja vähän nestettä
Helppo mutta ei maukkain vaihtoehto on 1 myllyn paras lehtitaikinalevy (62.5 g)
Valmistus
Pilko raparperit ja ananakset melko pieniksi viipaleiksi
lisää raparperi, ananas, tilkka ananasmehua, sokeri ja jauho kulhoon ja sekoita
anna seisoa hetki
muotoile taikinakuori sopivan kokoiseksi
täytä uuninkestävä sopivankokoinen kulho (0.5 l) seoksella ja laita sekaan pari pientä voimurua
levitä kuori tiiviisti seoksen päälle
paista noin 30 minuuttia 200 asteen uunissa kunnes kuori mukavan ruskea ja kypsä.
Aiiiiiiiiivan ihana ohje! :)
VastaaPoistaKiitos kannustavasta kommentista :)
VastaaPoista