maanantai 20. elokuuta 2012

Jyväskylä: Antell: Technopolis: Lounas 1

Lounas Ylistönmäki

Ylistönmäen Technopolis on yksi neljästä Katri Antell henkilöstöravintolasta Jyväskylän alueella. Se sijaitsee It-teknologiarakennuksen alakerrassa, joita on alueella sievä rypäs. Paikka on melko pieni ja vähän ahdas. Katto ulottuu osittain neljän kerroksen korkeudelle mutta on vastaavasti alimmillaan liian alhaalla. Siihen on luultavasti upotettu jonkinverran ääntävaimentavia elementtejä sillä ahdas ja täysi ravintola ei ollut niin meluisa kuin se olisi voinut olla. Tilaratkaisu antaa paljon valoa ravintolalle. Pöydät hivenen liian tiukassa ja käytävät kapeita. Ravintolassa on lounasta useissa eri hintaluokissa. Halvimmillaan keitto, leipä ja juoma maksaa 4.9 e joka on jo varsin hyvä hinta Jyvässeudulla. Näiden lisäksi tarjolla on useita erilaisia noutopöytäruokia eri hintaluokissa. Otin päivän keiton ja salaatin hintaan 5.8 e, johon kuului leipä, ruokajuoma, salaatti ja pääruoka *.

Salaattipöytä koostui laadukkaista elementeistä ja oli laajuudeltaan riittävä. Vihersalaatti maultaan hyvää, porkkanasalaatti maistuvaa ja raejuusto on aina kiva lounasruoka. Pöydässä oli lisäksi peperoneja, valkosipulia öljyssä ja jalapenoja, joista heti kolme lisäpistettä arvioon. Täälläkin tarjottiin makeaa sekahedelmä ja banaanisekoitusta jonka nautin aina jälkiruokana. Sen sijaintipaikka voisi olla laidassa ettei se sotkeutuisi muuhun vihertarjontaan. Leipäpöytä hyvä ja tarjolla oli kahta erilaista limppua. Päivän keittona oli lammaskaalikeittoa, joka oli maultaan erinomaista. Lammasta oli tarpeeksi ja se oli laadultaan hyvää ja rasvatonta. Kaali oli kypsää ja keittoliemi miellyttävän makuista ja vähän makeaa. Kahvi kuuluu joihinkin lounaisiin mutta ei edullisimpiin.


Paikka osoittautui vierailun arvoiseksi. Jos nälkäsi ei ole sitä vatsaansattuvaa laatua, kenties vähän myöhäisempi ruokailuhetki tarjoaisi rauhaisamman kokemuksen. Paikan lounaslautaset vähän sekava valikoima erimerkkisiä yhdistelmiä. Salaattilautaset kaikki liian pieniä ja bongasin noname-lautasten joukosta yhden Villeroy-Bochinkin. Ruuan laatu oli lounaspaikaksi erinomainen ja hinta laatuunsa nähden jopa halpaa. Pisteissä ehkä taas vähän ensimmäisen kerran innostusta mutta uskon vierailevani täällä myös toiste :)
 
Ravintolatyyppi: Lounas/Ravintola
Viihtyisyys: 68/100
Hinta: 90/100
Ruoka, ulkonäkö: 85/100
Ruoka, maku: 84/100
Kokonaispisteet: 85/100
Osoite Ylistönmäentie 26, 40500 Jyväskylä
Linkki:
http://www.antell.fi/index.php?id=669&rsearch=1&sword=&location=Jyv%E4skyl%E4

* Käynti huhtikuu 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)