Ruokaresepti: purjo keltavahveropiiras
Tässä kesäisessä herkussa on käytetty tuoreita kantarelleja ja reilusti juustoraastetta. Pohjasta tuli yllättävän murea ja kuohkea. Osansa sillä saattoi olla 30 % rasvaa sisältävä juuston jämäpala :) Piirakka maistuu erinomaiselta kylmänä.
Raaka-aineet
Pohja
75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamvehnäjauhoja *
1 dl juustoraastetta
3 rlk vettä
Täyte
5 dl puhdistettu ja pilkottu kantarelli
150 g purjo
1 sipuli
Kerma-, juusto-, munaseos
2 dl ruokakerma tai rasvaseos
2 munaa
1 dl juustoraaste
paprikajauhetta
3/4 tl suolaa
sipulijauhetta
Valmistus
Sulata voi
sekoita se vehnäjauhoseoksen ja muiden pohja-aineiden kanssa
voitele piirakkavuoka
levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 10 minuuttia
paista sienet, pilkottu sipuli ja purjo voitilkkasessa hetken aikaa
anna hautua kannen alla
tee kerma-, juusto-, munaseos
sekoita sienet kerma-, juusto-,munaseokseen
kaada täyteseos piirakkavuokaan ja tasoittele.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia
* Jauhomäärää voisi hitusen lisätä jotta piirakkapohjasta tulisi näyttävämpi.
Ohjetta on edelleen muokattu Irma Järvisen Kirjan "Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut" osiosta piiraat ja pasteijat. Rasvaa on vähennetty ja piiraan sisältöjä muutettu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)