maanantai 6. elokuuta 2012

Jyväskylä: Dynamo: Lounas

Lounas Lutakko


Jyväskylän insinööriopiskelijoille lounasta tarjoava Dynamo on melko uudessa rakennuksessa Lutakossa piipun vieressä. Ravintolan ilme on mainion modernin tyylikäs. Isot ikkunat on peitetty osittain varjostavalla kankaalla joka varmasti auttaa aurinkon paahteessa. Katto on korkealla ja seinät kauniilla puulla koristettu. Ravintola tarjoilee lounasta kolmessa eri hintaryhmässä opiskelijat 2.43 e, henkilökunta 5.0 e ja ulkopuoliset 6.7 e. Tarjolla myös salaatti ja keittolounashinnoittelut. Otin 6.7 euron hintaisen lounaan, johon sisältyi ruokajuoma, leipäpöytä, salaatti, pääruoka ja kahvi *. Ravintolan ruuasta vastaavat restonomiopiskelijat kuten aiemmin arvioidussa Ideassakin.


Leipäpöytä ei lähelläkään Sonaatin tasoa. Tarjolla kaksi suunnattoman kokoista vatia vehnäleipää ja yksi vadillinen vehnäistä ruispalaleipää. Salaatti oli kanssa jonkinlainen pettymys. Siihen kuului kolme erilaista salaattia, jossa ne tyypilliset porkkana ja vihersalaatti ja näiden lisäksi kurkkusalaatti. Kurkkusalaatti oli jollain keinoin saatu kitkeräksi (etikkaa). Muut salaatit ihan perussyötäviä. Päivän ruokana oli lindstöminpihvejä/punajuuripihvejä, perunasosetta ja kastiketta. Lämmintä kasvislisäkettä ei ollut saatavilla. Lindstöminpihvit olivat pienempiä kuin aikaisemmin testatun Idean mutta maukkaampia. Punajuuripihvit vain syötäviä. Tyypilliset opiskelijaruokaloiden rajoitukset pätivät lihapuolella siinä kuinka paljon ruokaa saa ottaa. Perunasose kohtuullisen hyvää. Kastikkeen olisi ruokalista mukaan pitänyt olla tummaa sipulikastiketta mutta sen sijaan oli tarjolla jonkinlaista todella heikkoa herkkusienikastiketta. Kastike aivan liian liisterinen ja maultaan makea, jopa tympeä. Jälkiruokakahvi jatkoi samaa linjaa olemalla kitkerää.  

Sekä salaattipöytää ja leipäpöytää voisi parantaa. Sen jälkeen voisi edetä lämpimän ruuan parannuskohteiden pariin lisäämällä lämpimän kasvislisäkkeen :) Vieressä rakennuksen kirjastotilat, jossa kohtuullinen päivittäisten lehtien valikoima.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola/opiskeluravintola
Viihtyisyys: 70/100
Hinta: 70/100
Ruoka, ulkonäkö: 65/100
Ruoka, maku: 61/100
Kokonaispisteet: 61/100
Osoite: Piippukatu 3, 40100 Jyväskylä
Linkki: http://www.jamk.fi/yleisolle/ravintolaidea/lounaslista

* käynti toukokuu 2012 välittömästi Idean jälkeen

2 kommenttia:

  1. Lounaalla kävijä7. elokuuta 2012 klo 10.27

    söitkö kaksi lounasta peräkkäin. muuten tosi vanhoja nää jutut.

    VastaaPoista
  2. Hauska tulkinta, seuraavana päivänä :)
    Minulla on lounasjutut kirjoitettu tammikuun loppuun saakka valmiiksi, joten osa saa vähän aikaa pölyttyä ennen postausta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)