keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Jämsä: Cafe Elonen, lounas

Lounas Jämsä


Jämsän keskustassa oleva Cafe Elonen on paikan vanhin kahvila-ravintola ja alkuperäinen toimipiste. Se sijoittuu seitsemänkymmentäluvun alkupuolen suunnitteluun aikaiseen taloon, joka tekee toimitiloista hyvin vaatimattoman näköisiä. Sisäpuolelta ravintola antaa mukavamman ja viihtyisämmän vaikutelman. Kesäisiä terasseja on sekä edustalla ketjulla erotettuna että kevyellä katoksella katettuna  (käynti kesä 2012). Huoneiston etuosastossa kahvilapuoli ja takana ruokatilat. Ne on jaettu yhteen erilliseen kokoushuonetyyppiseen tilaan, joukkoon pieniä pöytiä ja pariin loosiin. Lattia on kaunista puuta ja penkit mukavaa nahkaa ja mukavat istua. Paikka tarjoaa kolmen hintaista lounasta: keitto, keitto ja salaatti ja koko buffet. Otin koko seisova pöytä-vaihtoehdon, joka ruokajuomien, salaatin, keiton, pääruokien, kahvin ja jälkiruokien kanssa maksoi 8.8 euroa.

 Näkymä ulkopuolelta, Elonen takana taustalla.

Päivän keittona oli mustajuurisosekeittoa jonka ulkonäkö oli mainio mutta keitto hivenen liian vähäsuolainen ja mauton. Leipäpöytä laadukas ja tarjolla myös Saaristolaisleipää, joka on yksi leipomon parhaista tuotteista. Salaattipöytä oli melko laadukas ja sen ruokaisampi pepperonisalaatti reilusti makkaraa sisältävä. Erityisesti pidin sienisalaatista. Paikan astiastona käytettiin salaattipuolella Arabian Kesti-sarjaa ja pääruoissa saman yhtiön Savoie-sarjaa. Yllättävän monet paikan astioista olivat lohkeilleita, jonka yhdistän yleensä halvemman hinnan ruokaloihin. Pääruokana oli mausteisia lohkoperunoita, lämmintä kasvislisäkettä, kauraleivitettyjä silakkapihvejä ja possua curry-valkosipulikastikkeessa. Porkkanat ja kaalit olivat erinomaisia maultaan. Silakkapihvit olivat vähän vaatimattomia, kauraleivitys ei tuntunut toimivan parhaalla mahdollisella tavalla tähän ruokaan. Possu oli mainion mureaa joskin lihapalat vähän kookkaita. Valkosipuli-currykastike olisi kaivannut vähän sitruunatiivistettä ja lisää curryä.

Jälkiruokana oli suklaamoussea ja täytekakkua. Suklaamousse oli erinomaista, sen rakenne ihanan kuohkea ja maku moniulotteisen suklainen. Täytekakku mukavan kostea ja hyvin tehty.

Pisteisiin vaikutti positiivisesti se että tarjolla oli useampia lämpimiä ruokalajeja (edellisen päivän pääruokia). Ilman näitä pisteet olisivat tippuneet jonkinverran. En tiedä onko useampia ruokalajeja tarjolla joka päivä. Kokonaisuudessaan ruokailukokemus oli maultaan huomattavasti parempi kuin aikaisemmin testatun Jyväskylän Jyväskeskuksen.

Ravintolatyyppi: Lounas/kahvila
Viihtyisyys: 71/100
Hinta: 75/100
Ruoka, ulkonäkö: 79/100
Ruoka, maku: 79/100
Kokonaispisteet: 79/100 (tällä määrällä tarjottavaa)
Osoite: Talvialantie 1, 42100 jämsä
Linkki: http://www.elonen.fi/yritys/cafe-elonen-jamsa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)