Ruokaresepti: Mustikka-kaurakeksi
Kauden mustikat ja perinteinen kauralastu = nam nam. Näistä lastuista tuli niin hyviä että pellillinen hupeni välittömästi. Tästä annoksesta riittää noin 20 lastuun (2 pannullista)*.
Raaka-aineet
50 g voita
1 dl sokeri **
1 muna (L)
2 dl kaurahiutale
1 runsas rlk vehnäjauho
1 tl leivinjauhe
1 dl tuore mustikka
Vähän sokeria
0.5 rlk maissitärkkelystä/perunajauhoja
Valmistus
Laita uuni lämpimään 200 asteeseen ja sulata voi
Sekoita sokeriin voi ja vatkaa vaahdoksi
Lisää muna ja vatkaa vaahdoksi
Sekoita kuiva-aineet ja lisää ne seokseen
Sekoita mustikat, sokeri ja tärkkelys varovasti esim kannellisessa rasiassa
Lisää mustikkaseos taikinaan ja sekoita varovasti.
Muotoile pellille pieniä kasoja
Paista noin 5-7 minuuttia.
Ohje on mustikoilla lisätty versio Aura Liimataisen Keitämme ja leivomme teoksen reseptistä sivulla 126.
* Ohje on kirjoitettu mustikkakauden alussa, joskus heinäkuussa :)
** En ollut tehnyt kauralastuja pitkään, pitkään aikaan. Ohjeesta voi ottaa noin jonkin verran sokerista pois, sillä nämä ovat liian makeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)