perjantai 19. lokakuuta 2012

Jyväskylä: Cafe Elonen Jyväskeskus: Lounas


Lounas Jyväskylä keskusta

Jyväskylän ydinkeskustassa oleva Jyväskeskuksen Elonen on yksi ketjun neljästä ravintolasta. Paikka on kahdessa tasossa,  alakerrassa voi nauttia kahvia ja erilaisia leivonnaisia ja yläkerrassa on rauhaisempi ja viihtyisästi sisustettu isompi lounaskäyttöön tai muihin tilaisuuksiin sopiva ravintolasali. Paikassa lounasbuffet kolmella eri vaihtoehdolla: 9.2 euron hintainen koko menu, keitto tai salaattilounas hintaan 6.5 e ja keitto ja salaattilounas hintaan 8.2 euroa. Lisäksi hintaan kuuluvat ruokajuomat ja pieni jälkiruoka. Otin 9.2 euron hintaisen seisovan pöydän lounaan *.

Päivän keittona oli kasvisminestronekeittoa, joka oli vähän laihaa mutta riittävän mausteista. Salaattipöytä pettymys tässä hintaluokassa ja sisälsi neljä erilaista salaattia, joista yksi pelkkiä kylmiä pastankappaleita. Katkarapuja, herneitä ja perunaa sisältävä kylmä salaatti jätti minut kylmäksi. Salaattilounas tai keittolounas ei tässä paikassa ole kovinkaan täyttävä, tai ainakaan tällä kerralla onnistunut menuvalinta. Leipäpöytä luonnollisesti normaalia laajempi koska Elosella on laaja oma leipomotuotanto. Tästä huolimatta jäin pettyneeksi päivän leipätarjontaan jossa ei ollut tarjolla leipomon mainiota saaristolaisleipää tai edes tavanomaista mutta syötävän hyvää 100% ruisreikäleipää.


Päivän lämpimänä lounaana oli tarjolla chorizomakkarapyttipannu. Se oli maultaan kohtuullinen. Tämän lisäksi pöydässä olikin lisäksi tarjolla syötäviä täytettyjä tomaatteja ja erinomaisia kaalikääryleitä. Niiden maku runsas ja maukas. Kenties Elosen pitäisi myös myydä kääryleitä marketteihin, sillä niiden taso riittäisi kyllä siihen.


Jälkiruokamakean tarjonta oli luonnollisesti taas laajempi Elosen kahvilatuotteiden kautta. Molemmat testaamani palat maistuivat kuitenkin yön yli levänneiltä kappaleilta, joka vähän latisti tunnelmaa ja vielä enemmän makua.


Ravintola on sisustettu kivasti ja terassi olisi varmasti kauniina kesäpäivänä miellyttävä paikka istua. Lounas oli vähän kalliihko tämänkertaiseen tasoonsa nähden ja moni muu paikka Jyväskylässä tarjoaa paremman ruokavastineen käytetylle rahalle. Henkilökunta oli ystävällistä.

* käynti kesäkuu 2012.

Toisella käynnillä (elokuu 2012) sain uutta kokemusta keittiön tason osittaisesta häilyvyydestä. Salaattipöytä oli parempi tällä kertaa mutta savuporokeiton maku ei vakuuttanut. Jälkiruokana ollut kiisselintapainen oli jo reilusti huonon maun puolella.

Ravintolatyyppi: Lounas/kahvila
Viihtyisyys: 80/100
Hinta: 67/100
Ruoka, ulkonäkö: 74/100
Ruoka, maku: 73/100
Kokonaispisteet: 73/100
Osoite: Kauppakatu 31, 40100 Jyväskylä
Linkki: http://www.elonen.fi/yritys/cafe-elonen-jyvaskeskus.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)