perjantai 12. lokakuuta 2012

Korpilahti: Satamakapteeni: Lounas


Lounas Korpilahti


Korpilahden sataman uusimisen yhteydessä vuonna 2010 avattiin siellä myös uuteen rakennukseen sijoittuva kahvila-ravintola Satamakapteeni. Paikka tarjoilee seisovan pöydän lounasta usein myös viikonloppuisin. Lounasravintolassa on tarjolla kolmenhintaisia lounaita, salaatti, salaatti ja keitto ja lounasbuffet. Otin raskaimman valikoiman joka ruokajuoman (mehu, kotikalja) salaattipöydän, pääruuan ja kahvin kanssa maksoi 8.9 euroa. Ravintola on vieläkin kivan raikkaan uudehko ilmeeltään ja sisustukseltaan. Seinissä on mukavasti puupanelointia mutta lattian materiaali olisi voinut olla arvokkaamman oloinen ympäristöönsä nähden. Ravintolasalista aukenee huikaisevan laaja näkymä Päijänteen selälle * käynti kesäkuu 2012.

Salaattipöytä oli hivenen niukahko ja olisi voinut olla maukkaampikin. Melonipalat maistuivat mainioilta. Hintaan kuuluu vain yksi keitto ja yksi pääruoka mutta ainakin tällä kertaa tarjolla oli myös edellisen päivän annoksia jotka laajensivat annosvalikoimaa parempaan suuntaan. Jauhelihakeitto oli erinomaista mutta tomaattikeitto hivenen vaisuhko ja etäisesti hapan. Lämmintä kasvislisäkettä ei ollut mutta paikan perunamuusi oli erinomaista, maultaan ehkä paras koko lounasbloggarin urallani.. Päivän annos pekoni-jauhelihakastike oli maultaan ihan hyvää tosin vähän liian suolaista. Edellisen päivän kala oli pakasteesta ja vähän vaatimattomampaa maultaan.


Osa ruuista oli maukkaita ja toiset taas vaatimattomampia, joten paikan päivittäinen laatu näyttää vähän vaihtelevan. Olisin perunamuusin erinomaisuudesta huolimatta kaivannut myös lämmintä kasvislisäkettä. Ruokajuomana ei ollut tarjolla maitoa tai muita maitotuotteita. Leipäpuoli oli vähän vaatimaton. Olisi hyvä lisä jos joltain paikalliselta kotileipurilta voisi saada ruisleipää tarjolle.

Ravintolatyyppi: Lounas/kahvila
Viihtyisyys: 80/100 (paikalla myös terassi, joka kivana kesäpäivänä varmasti erinomainen paikka)
Hinta: 74/100 (tällä valikoimalla, yhden lämpimän pääruualla pisteet olisivat tippuneet)
Ruoka, ulkonäkö: 75/100
Ruoka, maku: 68-77/100
Kokonaispisteet: 73/100 (tällä kahden ruuan valikoimalla)
Osoite: Korpilahdentie 8, 41800 Korpilahti, Jyväskylä

1 kommentti:

  1. Oli ihana ja siisti paikka, hyvät kotoisat perusruuat. Mutta toista kertaa emme lapsiperheenä mene hinnoittelun vuoksi: aikuisen lounas (tonnikalapastaa) 12€, 9v maksaa aikuisen hinnan, 7v 6€ ja 2v 4€. Liekö sunnuntaihinnat, mutta ei 9v syö lähimainkaan aikuisen määrää. Antaessani palautetta lasten hinnoitteluperiaatteista, omistajarouvan vastine ei ollut ystävällistä. Harmillista kun tällaiset pienet paikat joutuu äänestämään lompakolla pois ruokapaikkana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)