maanantai 29. lokakuuta 2012

Jyväskylä: Viherlandia: Eeden: Lounas


Ravintola Eeden: Lounas


Lähellä Vaajakosken moottoritietä (E63), Kuokkalantien varressa sijaitseva Viherlandia on jo yli kaksikymmentä vuotta tarjonnut paikallisille erilaiset kukat ja kasvit. Viherlandian toisessa kerroksessa oleva Ravintola Eeden on jostain syystä jäänyt minulla vähille vierailuille viime vuosina. Nyt tilanne korjautuu tällä lounasbloggarin postauksella :) Ravintolan penkit antavat puutarhamaisen vaikutelman joka sopii Viherlandian yleiseen ilmeeseen mutta ravintolassa niiden käyttö on vähän siinä ja siinä. Tietty vähän kuluneen ulkopuutarhan tuntu tuntui olevan kokoa ajan läsnä mikä miellyttää toisia enemmän kuin toisia. Ravintolassa on paljon pieniä pöytiä jotka on osin hivenen näköeristetty toisistaan. Pöydät ovat vähän liian lähellä toisiaan varsinkin noutopöydän luona. Tarjolla kolmenhintaisia lounaita, salaattipöytä 7.5 e, salaatti- ja keitto 7.8 e ja koko noutopöytä 9.8 e. Keittolounaaseen ja noutopöytään kuuluu salaatti, leipäpöytä, juomat, kahvi ja jälkiruoka. Otin 7.8 euron hintaisen keittolounaan joka vierailupäivänä oli merellinen keitto * käynti kesäkuu 2012.


Paikassa kaksi palvelupistetta salaateille, joka erinomainen idea varsinkin kun paikka näyttää olevan varsin suosittu lounaspaikka. Salaattipöytä oli häkellyttävän laaja ja osin laadukas. Vierailupäivänä tarjolla muun muassa kahta erilaista kalaa, kananmunaa ja erilaisia perushyviä vihreitä salaatteja. Kuvan salaattilautasella vain osa valikoimasta. Merellinen keitto oli tomaattipohjainen ja sisälsi ainakin simpukkaa, katkarapua ja surinamikappaleita. Sen maku miellyttävän pehmeä ja sattumien määrä riittävän runsas. Leipäpöytä heikoin osuus lounaskokemusta. Vehnäsämpylät näyttivät hyvältä mutta ruisleivän ystäville laadukasta valikoimaa ei riittänyt. Jälkiruokana mainiota marjakiisselia ja kahvia, joka nautittiin Teeman mukeista.


Ravintolalla hintaansa nähden erinomaisen laaja ja laadukas salaattipöytä. Paikka on kohtuullisen helposti myös kauempaa tulevien löydettävissä, joten paikkaa voi suositella lounas- ja virkistäytymispaikkana koko perheelle. 

Ravintolatyyppi: Lounas/iltapala
Viihtyisyys: 74/100
Hinta: 84/100
Ruoka, ulkonäkö: 80/100
Ruoka, maku: 80/100
Kokonaispisteet: 81/100
Osoite: Kammintie 6, 40520 Jyväskylä
Linkki: http://viherlandia.fi/viherlandia/eeden

1 kommentti:

  1. Eedeninssä viehättää tuo ysärihenkinen sisustus. Ja onhan se salaattipöytä hyvä. Tosin on siellä huonojakin päiviä. Astioiden palautus on toteutettu kehnosti, niin jätän yleensä pöytään.

    Kesäisin lapsille on vielä olima nakit ja ranskit -pöytä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)