sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Jyväskylä: Banthai: Lounas

Banthai lounas 1

Jyväskylässä Kortesuonkadulla (26) sijaitseva Banthai on jo pitkään ilahduttanut Jyväskyläläisiä ruuan ystäviä Thaimaalaisella ruokalistallaan. Paikka on hivenen syrjäinen, se on vanhasta talon kauppatilasta ravintolaksi remontoitu tila. Ravintolasali on melko viihtyisä ja kaikki sen pöydät samassa tasossa. Seinät vievät mielikuvamatkalle Thaimaaseen. Testasin paikan lounaspöydän, joka on päivittäin vaihtuva. Siihen kuuluu yleensä keitto, salaatti, kolme pääruokavaihtoehtoa, nuudeli ja riisi. Lisäksi jälkiruokana kahvi tai tee. Lounas maksoi 8.7 e.


Salaattipöytä oli melko tavanomainen, joten keskityin keittoon. Se oli thaimaalaistyyppinen kana, katkarapukasviskeitto, johon lisäsin maininnalla chilistä olevaa mausteseosta. Keitto osoittautuikin varsin chiliseksi ja aromikkaaksi, jonka makuskaala ulottui laajalle. Pohjasävyn öljyisyydessä oli jotain josta en pitänyt niin paljon mutta ruoka oli varmasti tehty hyvin ja thaimaalaisittain.
Pääruokana oli tänään:
A: Mussamancurry kanaa
B: Inkivääripossua (kasvis)
C: Paistettua nautaa chilikastikkeessa.


Kana oli hyvää mutta mausteiltaan hivenen mietoa, jota kyllä luvattiinkin. Inkivääripossusta voi sanoa samaa. Perinteinen paistettu nauta chilikastikkeessa oli taas runsas sekoitus thaimaalaista maustamistaidetta, vihreitä kasviksia ja nautaa. Lisäkenuudelit olivat hyviä, miellyttävän makuisia. Lisäkeriisi oli parempaa kuin mitä yleensä saa ravintoloissa.


Jälkiruokana sai teeta tai kahvia, joista valitsin Inkivääriteen. Se oli maultaan miellyttävä, joskin sokerinen. Lisäksi hauskannäköinen pikku keksi.
Ravintola tarjoilee hyvin tehtyä thai-ruokaa. Lounaspöytä antaa rahalle hyvän vastineen mutta vaatii kyllä vähän aikaa syöjältään. Henkilökunta on ystävällistä ja salamannopeaa viedessään pois tyhjiä lautasia.


Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 80/100
Hinta: 78/100
Ruoka, ulkonäkö: 74/100
Ruoka, maku: 74/100

Kokonaispisteet: 74/100
Linkki:
http://www.banthai.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)