perjantai 29. heinäkuuta 2011

Jyväskylä: Ravintola Harald: Lounas 1

Harald seisovan pöydän lounas

Jyväskylän ravintola Harald on yksi Suomen kuudesta samannimisestä viikinkiteemaisesta ravintolasta. Paikan nettisivut informatiiviset ja lounasruokalista erinomaisen hyvin ylläpidetty ja vaihteleva. Paikka sijaitsee Kauppakadun Kompassin välittömässä läheisyydessä, kellarikerroksessa sijaitsevissa tiloissa. Paikka sisustettu viikinkiteeman mukaan. Puiset loosipöydät antavat omaa rauhaa. Paikka valaistuksellisesti pimeähkö keskellä päivää.


Lounaslista sisältää halvemman salaatin ja keiton tai kaikki kolme raskaamman ruokavaihtoehdon yhteydessä. Otin päivän lounaan, joka oli juustolla kuorrutettua villisikamakkaraa. Vesi, salaatti, pääruoka ja kahvi maksoi 8.8 e. Salaattivalikoima hyvä ja riittävän laadukas. Erityisesti pidin etikkaliemessä olevista suolakurkuista ja hillosipuleista. Keitto tarjoiltiin teemaan sopivasti savisista kupeista. Keitto kevyt kasviskeitto jossa hienoinen chilin puraisu. Makkarat ja sen lisukkeet mukavan makuisia mutta annoskoko hyvin pieni. Tässä paikassa kannattaakin seurata netistä tarkoin omaa makunystyröitä miellyttävää yhdistelmää keitto/pääruoka ennen syömään menemistä, sillä salaattia ja keittoa saa syödä ihan reilusti täydentämään pääruuan kokoa.

Tällainen teemaravintola on hyvä lisäys Jyväskylän ravintolavalikoimaan. Miellyttävän vaihteleva lounaslista saa minut poikkeamaan varmaan toistekin tässä paikassa.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 80/100
Hinta: 78/100
Ruoka, ulkonäkö: 82/100
Ruoka, maku: 75/100
Kokonaispisteet: 75/100
Osoite: Kauppakatu 33
Linkki: www.ravintolaharald.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)