tiistai 5. heinäkuuta 2011

Pyymäen leipomo: Tyrvään voima

Pyymäen tyrvään voima 

Vammalalaisen Pyymäen leipomon Tyrvään voima niminen täysrukiinen reikäleipä on uusi tuttavuus minulle. Leipa on pakattu tyylikkään vaaleanruskeaan pussiin, jossa muovinen ikkuna leivälle. Pussissa erinomaiset tiedot leivän sisällöstä ja ravintoarvoista. Yrityksen kotisivut toimivat mutta voisivat sisältää enemmän yksityiskohtaisia tuotetietoja ja kuvia.

Leipä on herkullisen tumman ruskea, voimakkaasti nypytetty ja lievästi pintajauhoinen. Jopa täydessä leipähyllyssä tämän leivän pehmeän rukiinen aromi tuoksuu kutsuvasti muut leivät alleen peittäen leipähyllyn ääressä epäröivän leivänostajan nenässä. Lähempi tuoksu on todella kutkuttavan makeanpehmeän rukiinen. Leipä on rakenteeltaan tiivis. Maku runsas, pehmeä, rukiinen. Jälkimaku pitkään viipyilevä, rukiisen pehmeä. Kantapala erityisen aromikas. 

Varsin hyvää ruisleipää jota en ole nähnyt muualla kuin Mestarin herkussa. Hinta yläkanttiin mutta toisaalta leipä painaa 400 g. Lisäys! Nykyään leipää saa aina perjantaisin Keljon Citymarketin Pyymäen leipomon myyntipisteestä hintaan 2.25 e.Arviointi (1-5)
Ulkonäkö: 5
Maku: 5
Hinta: 4
Yhteensä: 5

Sisällys/100g:
Energia 220 kcal
100 % ruisjauho ja ruisrouhe, ruismallas
Suola 1.3
Kuitu 9.5 %
Paino: 400 g
Ostopaikka: Jyväskylä, Sokos, Mestarin herkku
Hinta: 2.60 e
Linkki:
http://www.pyymaenleipomo.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)