torstai 15. joulukuuta 2011

Jyväskylä: Aroi Dee Thai Ravintola: Seisovan pöydän lounas


Aroi Dee thai buffet lounas

Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitseva Aroi Dee Thai ravintola tarjoilee Thai-ruokaa. Se on yksi neljästä Jyväskylän Thairuokapaikasta. Ravintola on pienehkö mutta hyvin viihtyisästi ja eksoottisesti sisustettu suomalaissilmin katsottuna. Tapetointi, ravintolan koristelu, musiikki ja valaistus luo mukavaa vaihtelua perinteisille suomalaisravintoloille. Istumapaikkoja on kahdessa tasossa, joka mahdollistaa rauhallisen nurkan löytymisen. Ylätasanteen katon korkeus on melko matala. Pöytia on tarjolla kahden hengen istuttavista kuuden hengen istuttaviin. Testasin paikan lounaan (seisova pöytä). Hintaa sille tuli 8.5 euroa, sisältäen veden, salaatin, sushivalikoiman, päivän keiton, friteeraukset ja muutaman lämminruokavaihtoehdon ja kahvin.

Keskiviikko 14.12.2011
1. Vermisellikeitto porsaanlihalla
2. Kasvis kevätkääryleet                                                                                               
3. Kanaa ja vihreää currya kookosmaidossa                                                                              
4. Paistettua naudanlihaa ananaksen ja vihannesten kera                                                                
5. Paistettua nuudeli ja vihanneksia                                                                                   
6. Paistettua vihanneksia ja tofua osterikastikkeessa

Sushivalikoima oli hivenen laajempi kuin Muang Thain vastaava. Noria oli käytetty enemmän. Sushien esteettinen vaikutelma hyvin miellyttävä. Wasabi hivenen kitkerämpää kuin Muang Thaissa ja poltteli lähes liikaa suuta ja nenää (kenties pienempi annos olisi ollut parempi :) ). Soija oli erittäin laadukasta ja hyvän makuista, sen maun kuitenkin muistuttaessa Kikkomanin makua. Soijan ja wasabin sijoittelu tarjoilutason alapinnalla teki niiden ottamisen hivenen vaikeaksi.

Salaattilajikoima melko pieni mutta mung-pavun idut erinomaisia. Vermisellikeitto oli hyvin kevyt, jopa mauton maultaan. Kasviskevätkääryleet ovat tässä paikassa erinomaisia. Niiden kuori lehtimäisen rapea ja sisus maukas. Myös friteerattuja sipulirenkaita oli tarjolla ylittäen lounaslistan kertoman. Tämä on erinomaista lisäpalvelua.

Riisiä oli tarjolla yhtä lajia (jasmiini). Lämminruokavaihtoehtoja oli neljä. Niille kaikille oli leimallista hyvin kevyt maku. 

Paikan kahvi juotavaa mutta usein olen saanut lounaspaikoissa parampaakin.

Pidin paljon paikan sisustuksesta. Lounaan hinnoittelu on myös selkeästi halvempi kuin Muang Thaissa. Ainakin tämän päivän lounasvaihtoehdot olivat maultaan hyvin mietoja. Olisi kenties hyvä, jos tarjolla olisi myös jotain vähän tulisempaakin.

Valitettavasti tällä kertaa kävi tuplavahinko. Kamera jäi kotiin ja puhelimenkin akku oli niin lopussa että kuvia en saanut mukaan. Pahoittelen vahinkoa, sillä varsinkin sushivalikoima oli erinomaisen silmää miellyttävä.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 82/100
Hinta: 80/100
Ruoka, ulkonäkö: 70-80/100
Ruoka, maku: 74
/100
Kokonaispisteet: 74/100
Osoite: Yliopistonkatu 38 (Torikeskuksen rakennuksessa)

2 kommenttia:

  1. Oletko käynyt kyseisessä ravintolassa vielä kun se on kuulemma vaihtanut omistajaa & nimeä? Onko asiat edelleen samalla tasolla? suosittelisitko?

    VastaaPoista
  2. Kuulin siitä mutta en ole vielä ehtinyt :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)