perjantai 30. joulukuuta 2011

Jyväskylä: Lounasravintola Papa´s: Herkkuperjantai (lounas)

Papa´s seisovan pöydän lounas

Jyväskylän Seppälässä uudessa Tokmannintalossa sijaitseva lounasravintola Papa´s on tarjonnut minulle positiivisia arkilounaskokemuksia jokaisella käyntikerralla. En tälläkään kertaa kuvaile sisustusta (luettavissa aikaisemmista ravintola-arvioinneista, joita on jo kymmenen). Herkkuperjantai  (23.12.2011) sisältäen myös keiton ja normaalit salaatin, leivän, juoman (maito, piimä, vesi), ja jälkiruokakahvin maksoi 8.0 e.
Salaattipöytä oli vakiolaatuisen perushyvä, tosin hieman itseään toistava. Paikan päällä leivottu saaristolaisleipä on pehmeän siirappinen ja täyteläisen makuinen. Salaattipöydässä mukavan makuista vihersalaattia. Paikan tonnikala, jota tarjotaan salaattipöydässä, on erittäin hyvää jokaisella käyntikerralla.
Pääruokakeittona oli herkkusienikeittoa, josta otin maistiaiset. Se oli tyypillinen jauhoihin ja maitokermaseokseen tehty keitto. Keitto mukavan makuinen ja syötävä mutta ei paikan parhaiden keittojen tasolla. 
Porkkanat yrteissä olivat kiva vaihtoehto perunalle ja riisille ja niiden maku oli mainio. Kebab-Pekoni-kiusaus oli raaka-aineiltaan erittäin houkuttelevan oloinen mutta käytännön toteutus ontui. Sekä kebab että pekoni hautautuivat johonkin perunan alle ja lopputuloksena oli syötävää mutta ei mitenkään erinomaista kiusausta. Chili Con Carnea olen maistanut tässä paikassa aikaisemminkin. Täällä siihen käytetään paljon ja hyvälaatuista jauhelihaa. Muita ainesosia kuten papuja on selkeästi vähemmän. Ruoka on myös liian kevyesti maustettu tosin se  ei tälläisenaan  vieroita kevyesti maustetun ruuan ystäviä. 
Jälleen kerran Papa´s onnistui tarjoamaan kohtuullisen hyvän arkiruokakokemuksen. Tosin olen ehkä käynyt jo liian monta kertaa (taukoa oli kyllä monen monta kuukautta). Samat hyvin kevytmausteiset maut ja reseptit tuntuvat toistuvan.  


Kahvi oli Presidenttiä ja päätti hienosti tämän ruokailukerran.

Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 70/100
Hinta: 75/100
Ruoka, ulkonäkö: 79/100
Ruoka, maku: 74/100
Kokonaispisteet: 74/100

Osoite: Sorastajantie 1
http://www.ravintola-papas.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)