tiistai 13. joulukuuta 2011

Jyväskylä: Nagarkot Nepali Restaurant: Sabziko Soup


Jyväskylä Nagarkot lounas

Nagarkot (Matkakeskuksen Shalimaria vastapäätä, toisella puolella tietä) on toiminut jo muutaman kuukauden Jyväskylässä. Tämä on toinen arviointini paikasta. Edellisen kerran arvioin Piiro Kukhuron. Paikka tarjoaa A la Carte -ruokaa ja lounasta. Paikan verkkosivut ovat yksinkertaisen informatiiviset ja toimivat. Asiakaspalvelu on toimivaa ja mutkatonta.

Otin tällä kertaa ruuakseni 6.3 euroa maksavan Sabziko-keiton, johon sisältyi erillinen salaatti, mangolassi juoma, naanleipä, pääruoka ja nepalilainen tee tai normaali kahvi. Salaattipöytä niukanpuoleinen mutta pepperonit olivat erinomaisia. Mangolassi oli maultaan raikasta ja mangoista. Keitto tuotiin pöytään hetken odottelun jälkeen leivän kera. Se oli tehty kasviksista sisältäen perunaa, kukkakaalia, sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja porkkanaa. Keiton väri mukava, koostumus hivenen liian nesteinen. Maku vähäeleinen, niukka ja vaatimatonkin. Melko mautonta kasviskeittoa saa hyvin yleisesti suomalaisissa ravintoloissa (ja varmaan monen kotonakin), joten sellaisen kokemuksen hakeminen etnisestä ravintolasta hivenen liioiteltua. Naanleipä jälleen miellyttävän iso.

Jälkiruuaksi oli nepalilaista teetä, joka oli miellyttävän mausteista.

On aina ilo kun Jyväskylään saapuu uudenlaisia makuelämyksiä kaukaisilta seuduilta tarjoava ravintola. Nepalilaista ruokaa tarjoavia ravintoloita kun ei Suomessa ole kovin montaa. Vierailen paikassa varmaan ainakin pari kertaa tutustumassa erilaisiin ruoka-annoksiin.

Ravintolatyyppi: Lounas/Ravintola
Viihtyisyys: 75/100
Hinta: 70/100
Ruoka, ulkonäkö: 60/100 (täyden keittolautasen tarjoilu on taitolaji)
Ruoka, maku: 62/100
Kokonaispisteet: 63/100

Osoite: Hannikaisenkatu 41, matkakeskusta vastapäätä
Linkki:
http://www.nagarkot.fi/lounas.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)