maanantai 12. joulukuuta 2011

Ruokaohje: Sienimunakas uunissa

Sienimunakas

Maukas sienimunakas uunissa valmistettuna. Tässä käytetty pakastettuja vaalea- ja rusko-orakkaita. Sieniä voi tietysti käyttää vapaavalintaisesti oman maun ja saatavuuden mukaan. Ruokaohje riittää kahteen ruokailukertaan.

Raaka-aineet
0.5 l raakoja paloiteltuja /esikäsiteltyjä ja pakastettuja orakkaita
1 punasipuli
2 valkosipulikynttä
4 munaa
200 g (1 purkki) kermaviiliä
vähän vettä
vähän suolaa
rasvaa
Aroi Thai valkosipuli-chilikastike (voit korvata tämän kahdella ruokalusikallisella tomaattikastiketta), valkosipulijauhe, paprikajauhe
2 tomaattia

Valmistus
Paista sieniä hetki pannulla ja lisää sitten paloiteltu sipuli ja lopulta rasva
sekoita hyvin kulhossa munat, kermaviili, tilkka vettä, tilkka rasvaa ja mausteet
lisää sieni-sipuliseos piirakkavuoan pohjalle
kaada päälle munakasseos
lisää päälle ohuiksi paloitellut tomaattisiivut
paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoilu
Tarjoile munakas haluamiesi lisäkekasvisten kera.

Ruokaohje on melko muokattu versio Maku-lehden reseptistä, jossa käytettiin suppilovahveroita.
http://www.maku.fi/resepti/suppilovahveromunakas-uunissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)