lauantai 24. joulukuuta 2011

Jyväskylä: Kasvisravintola Katriina: Lounas 1

Katriina seisovan pöydän lounas

Jyväskylän keskustassa sijaitseva Kasvisravintola Katriina on alueen ainut pelkästään kasvisravintoa tarjoileva ravintola. Paikan sijainti on keskeinen mutta aukioloajat lounaspainotteisia. Ravintola on ratkaisultaan yhteen tasoon sijoittuva ja laatikkomainen, isot ikkunat yhdella sivulla. Ruokapöydät ovat varsin suuria ja ravintolaan mahtuu melko joukko asiakkaita. Tämä tekisi paikasta kuitenkin ahtaanoloisen. Pidin erittäin paljon paikan pöydistä ja tuoleista. Ne olivat tehty kokokoivusta. Ravintola on ollut auki jo sen verran kauan että kalusto on hivenen kuluneen oloista. Muu sisustus miellyttävää, tosin ehkä enemmän naisväen silmiä houkuttelevaa.


Paikka tarjoaa päivittäin kolmea erilaista keittoa hintaan kuusi euroa. Hintaan sisältyy salaatti, juoma, kahvi/jälkiruoka ja leipä. Myös lämmin kasvisruoka tarjolla (7 euroa). Otin blogattavakseni päivän keitot. Opiskelijakortilla keittoannos hintaan 2.5 e, joten opiskelijoiden kauempaakin kannattaa poiketa :)
Salaattivalikoima oli kasvisravintolaksi hämmentävän niukka. Se sisälsi vain kaksi vaihtoehtoa. Mung-papu herne-maissi oli maultaan kohtuullinen. Mung-papuja olisi voinut idättää pari päivää lisää. Nyt ne olivat liian pieniä. Mung-pavut maistuvat hyviltä myös sellaisenaan, joten toivottavasti niitä on tarjolla sellaisenaankin joskus. Vuokaleipä oli maultaan varsin vaatimatonta, samoin kasvipohjainen levite.


Papukasviskeitto oli soseutettu ja rakenteeltaan hyvä. Maku kohtuullinen mutta melko vähäarominen. Pinaattikookoskeitto oli myös soseutettu. Sen rakenne oli hyvä. Keitossa ei kumpikaan osapuoli juurikaan maistunut. Pinaattikeitto sinällään on yleensä hyvää, mutta pinaatin maku oli tässä annoksessa hyvin vähäistä. Kolmas linssi-kasvis-keitto tarjosi parhaan elämyksen. Se oli ulkonäöltään mainion punertava ja maultaan kohtuullisen hyvä. Kasvisosia oli mukaan pilkottu monenlaisia ja niiden erilaiset leikkaustavat toivat silmäkarkkia ateriointiin.


Paikka tarjoaa varsin edullisesti erilaisia keittoja. Keitto on lounasruokana hyvä vaihtoehto. Se täyttää vatsan mutta ei vie työintoa iltapäivältä. Kenties useamman kerran arviointi paljastaisi paremmin keittiön tason vaihtelevuuden ja mielikuvituksen?


Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 80/100
Hinta: 82/100

Ruoka, ulkonäkö: 73/100
Ruoka, maku: 71/100
Kokonaispisteet: 71/100
Avoinna: 11.00 - 14.30
Osoite: Kauppakatu 11
Linkki: http://www.maijasilvennoinen.fi/katriina.html

2 kommenttia:

  1. I studied at Jyvaskylan Yliopisto for a semester several years ago and loved eating at this restaurant. It was a pleasant atmosphere and the food was good and inexpensive. I loved the soup that you have pictured (the first photograph), but could never figure out what kind of soup it is. I attempted to translate this page, but still couldn't figure out what kind of soup it is. Would you mind putting the English name of this soup so I can attempt to make it at home?

    VastaaPoista
  2. The name of the soup is bean vegetable soup. So its very much up to maker what to add in to it :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)