Tuotetesti: Jalostaja Auran majoneesit
Jalostaja on tuonut kolme Auran majoneesia markkinoille. Pääsin testaamaan ne kaikki. Mukana myös 3x majoneesileipäresepti.Auran Kurkkumajoneesi
250 gramman kivankeltaiseen pullopakkaukseen laitettu majoneesi on top-down-pakattu, joka on nykyaikaista ja kätevää. Pullo hyvin muotoiltu ja käteen sopiva. Majoneesi mukavan kurkkuisen hapan ja se sopii hyvin voileipätyyppiseen ruuanlaittoon, yleiseen ruuanlaittoon ja dippailuun. Alla muutama resepti, jotka innostuin tekemään aiheen perusteella.
Keräilijän paahtoleipä
Tässä majoneesia, sipulia ja ananasta sisältävä herkku. Tämä olikin erinomaisen maukas pikku annos, jota kenties tätä voisi tarjota vieraillekin pienenä välipalana tai aterian osana. Hyvälaatuista vehnäpaahtoleipää saattaisi myös kannattaa kokeilla.
Raaka-aineet:
2-4 palaa paahtoleipää (tässä käytetty 100% ruispaahtoleipää)
vähän Auran Kurkku-majoneesia
pari sipulia ja muutama valkosipulin kynsi
1 ananaslohko per leipä
Valmistus:
Kuori sipulit ja viipaloi ne renkaiksi, pilko valkosipulit pieniksi
Paista sipuleija keskilämmöllä ja lisää sitten valkosipulit
Kun sipulit pehmeitä, lisää ananasviipaleet ja vähän ananaslientä
Hauduta kannen alla hetki
Paahda leivät ja levitä majoneesia molemmille leiville.
Aseta sipuliviipaleet toisen leivän päälle ja sen päälle ananasviipale.
Laita toinen leipä kanneksi ja leikkaa kolmioksi.
Tonnikalamajoneesileipä
Tässä reseptissä katselin mallia Herkkusuun lautasella -blogin vastaavasta reseptistä, joka oli siellä nimellä "Tonnikalatahna leivälle". Tässä ruokaohjeessa punasipuli pirskahtelee todella aromikkaasti ja muu osuus antaa sille mainiota taustatukea. Tästä riittää noin 4-5 leivälle.
Raaka-aineet:
1 tölkki tonnikalamurskaa
1 punasipuli
muutama minikokoinen suolakurkku
6 ruokalusikallista Auran kurkkumajoneesia
2 palaa paahtoleipää (tässä ruispaahtoleipä)
Mausteet: suola, cayennepippuri, sipulijauhe ja valkosipulijauhe
Valmistus:
Avaa tonnikala ja valuta nesteet pois
Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi paloiksi
Leikkaa kurkut pieniksi paloiksi
Lisää tonnikala, sipuli, suolakurkut, majoneesi ja mausteet astiaan ja sekoita.
Nosta astia kylmenemään tunniksi.
Aseta seos toisen leivän päälle ja toinen leipä kanneksi, leikkaa kolmioksi.
Kasvisleipä majoneesilla
Tähän tarvitaan salaattia, tomaattia, kurkkua ja vähän majoneesia. Yksinkertainen ja samalla hyvin maukas ohje.
Raaka-aineet:
Salaatinlehtiä
1 tomaatti
10 cm kurkkua
muutama minisuolakurkku
Auran kurkkumajoneesia
2 palaa paahtoleipää
Valmistus:
Voitele molemmat paahtoleivät majoneesilla
Huuhtele salaatinlehdet ja asettele ne siististi leivän päälle
Leikkaa tomaatit ja kurkut tosiohuiksi viipaleiksi
Laita kurkkuviipaleet molempien leipien päälle
Laita viimeiseksi reilu kerros tomaattiviipaleita toisen leivän päälle ja viimeistele asettamalla toinen leipä kanneksi. Leikkaa kolmioksi.
Auran Paprikamajoneesi
Toinen majoneesi on paprikainen. Tämä sopii myös erilaisiin paahtoleipiin, patonkeihin ja senkaltaisiin. Tähänsopivia ruokaohjeita tulee kenties myöhemmin.
Auran Maustettu majoneesi ranskalaisille
Auralta on saatavissa myös majoneesi erikseen perunoille. Tämä sopii hyvin ranskalaisten perunoiden kanssa, paistettujen perunoiden ja makkaroiden kanssa ja niin edelleen. Maku mukavan hapan ja pirteä. Majoneesia käytetään ehkä tulevan postauksen mausteena.
Kaikki tuotteet on tehty Suomessa ja ne ovat avainlipputuotteita.
Majoneesien esittely
http://www.auranmaustaminen.fi/majoneesit
Auralla on kilpailu, jossa monia mielenkiintoisia päivä- ja viikkopalkintoja. Osallistumisaika koko kesän 2012
http://www.auranmaustaminen.fi/kilpailu
Tämä blogikirjoitus on sponssi, tuettu
Teen itsekin usein tällaisia herkkuja voileipiä. Pitää kokeilla noita majoneeseja myös!: ) sopivat varmaan hyvin vihannesten kanssa.
VastaaPoista