maanantai 7. toukokuuta 2012

Jyväskylä: Sonaatti: Hestia: Lounas

Lounas ylistönmäki

Sonaatin uusin tulokas, mainiosti nimetty Hestia, ravitsee erityisesti yhteiskuntatieteellisen ja kauppakorkeakoulun opiskelijoita ja henkilökuntaa. Tilat sijaitsevat Ohjelmakaaren varrella Ylistönmäellä ja monista muista yliopistorakennuksista poiketen parkkipaikoilta löytyi tilaa keskellä työpäivää.

Matkalla ravintolaan kohtasin allaolevan kuvan esineen korkeudeltaan noin 1.25 metriä, joka soittaa minulla jotain kelloja etäisesti jossain, mieleen ei vain tule mitä ja missä :) Kenen teos (Eero Aarnio)? Ravintolatilat ovat viihtyisät ja tilan katto on korkealla. Muistan käyneeni täällä aikaisemman ravintolanpitäjän aikana ja silloin mieleeni jäi että tilat voivat olla varsin kuumat ja kirkkaat aurinkoisina kesäpäivinä. Tällä kertaa tätä ongelmaa ei ollut (käynti vähän ennen pääsiäistä 2012). Ravintolassa tarjolla useita eri lounaita useilla eri hintaryhmillä Sonaatin tuttuun tapaan. Opiskelijalounas maksaa 2.60 e. Otin päivän lounaan, joka tässä hintaryhmässä maksoi 7.2 euroa (ulkopuoliset) ja sisälsi salaatin, ruokajuomat ja pääruuan.


Monissa Sonaatin toimipisteissä leipäpöytä on erinomainen. Ruislimppuja oli kahdenlaisia, molemmat maultaan parasta tummaa ruislimppua jota olen saanut lounasravintolassa pitkään aikaan. Leivän rakenne tosi tiivis ja maku erinomainen.

Salaattipöytä ei ollut aivan Sonaatin ravintoloiden laajimpia. Kaikki salaatit olivat erittäin hyviä maultaan. Porkkanat maistuivat erinomaisilta, vihersalaatti raikasta ja jopa maississa oli pientä lisäviritystä.

 Tänään ruokalistalla oli lampaanlihapihvejä, perunoita ja pippurikastiketta. Sonaatin lohkoperunat ovat aina erinomaisia. Lammas oli hivenen kuivaa ja maultaan melko mietoa. Pippurikastike oli hivenen valjua. Valitsin vähän vaikean päivän vierailuun, lammas on lounasruokailussa melko haastava annos. Yleensä Sonaatin pääruoka on tätä hivenen parempaa. Tarkemmin asiaa muistellessa lammas ja maksa ovat usein olleet Sonaatissa se heikoin lenkki ruokalistalla.
Jälkiruuaksi löytyi salaatin seasta erinomainen omena-päärynä sekoitus.


Pieni opas Sonaatin ravintolassa syövälle ulkopuoliselle:
1) Ajoitus on kaikki kaikessa. Opiskelijoiden luentoväliajalla jono voi olla pitkä mutta muulloin on yleensä rauhallisempaa
2) Sonaatilla on usein tapana tarjoilla edellisen päivän ylijääneitä pikkuannoksia ilmaiseksi varhaisille lounastajille
3) Lihaa saatetaan tarjota rajoitetusti tyyliin kaksi per asiakas, mutta salaatti ja leipäpöytä on vapaa santsille
3) Lounaskahvi ei kuulu hintaan

Ravintolatyyppi: Lounas/Kahvio
Viihtyisyys: 73/100
Hinta: 73/100
Ruoka, ulkonäkö: 76/100
Ruoka, maku: 76/100
Kokonaispisteet: 76/100 (pientä vähennystä lampaasta)
Osoite Ylistönmäentie 33, 40500 Jyväskylä
Linkki:
http://www.sonaatti.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)