keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Jyväskylä: Genghis Khan: Lounas-buffet

Kiinalainen ravintola Jyväskylä


Jyväskylän Genghis Khan ratsastaa omia polkujaan "kiinalainen ravintola" sarakkeen vierellä. Aikaisemmin ylempänä Kauppakadulla majaansa pitänyt (tällä paikalla nykyään Tapkiran Kebab house) siirtyi Anttilan remontin yhteydessä uuteen paikkaan. Paikan muutos oli tällä kertaa myös enemmän kuin kosmeettinen, myös ravintolan tarjonta muuttui selkeästi laadukkaammaksi. Ravintolan ulko-ovi sijaitsee Anttilan pääoven vieressä ja helposti löydettävissä mutta kuitenkin niin helposti ohikäveltävissä. Käyntihetkellä edes ravintolan normaali kyltti ei ollut paikalla. Ravintola sijaitsee portaiden päässä toisessa kerroksessa. Pitkä ikkunarivistö antaa paljon valoa ja näkymän Kauppakadulle. Ravintola on sisustettu tyylikkäästi kiinalaisvaikutteisin koristein. Pöytävalikoima on runsas, tarjolla on looseja, iso kulmapöytä ja takahuoneen yhdenmukaisen pöytärivistö. Paikka on kuitenkin kapea ja täynnä ollessaan (kuten se usein on) kulkeminen vaatii tarkkaa ajoitusta. Otin buffet-lounaan, joka maksoi 10.8 euroa, sisältäen runsaan buffet-tarjonnan, veden ja kahvin.

Päivän keittona oli sienikeittoa, joka maistui täsmälleen siltä miltä sienikeitto usein maistuu ulkomailla. Salaattipöytä oli vähän niukka. Siinä olivat tarjolla myös lisäkkeet kuten kahdenlaiset perunat, riisi ja nakit. Viiden näyttävän kuvun alla oli tarjolla kymmenen erilaista maukasta annosvaihtoehtoja. Ne olivat varsin lihapainotteisia. Tällä kertaa lounaalla oli kahdenlaista lohta, lammasta, muutamaa erilaista lihapataa, tai lihaa ja ananasta. Ruut olivat runsaan lihaisia ja maultaan hyviä.

Paikan kiinnostavin piirre oli kuitenkin erillinen paistopiste, jonka palvelut kuuluvat buffet-annoksen hintaan, tämänkaltaiseen ratkaisuun en ole kovin usein törmännyt. Tällä kertaa saatavilla oli lihaa viidessä eri muodossa: kana, pihvi, marmoroitu pihvi, lehtipihvi ja maksapihvi. Kaikki annokset paistettiin asiakkaan silmien alla valmiiksi halutulla kypsyysasteella. Paistopisteen kokki oli erityisen ystävällinen ja antoi mielellään suosituksia. Otin marmoroidun pihvin, medium plussana, joka oli maultaan mainio. Vatsani valitettavan pienuuden tähden en jaksanut syödä koko pihvipöydän valikoimaa läpi :) joten toiseksi pihviksi otin maksapihvin, ruuan jonka maineen peruskoulun ruokailukokemukset ovat monilta vieneet. Maksapihvi oli maultaan erinomainen, pehmeän kevyt mutta lihaisan aromikas. Suosittelen kokeilemaan.

Paikka voi olla melko täynnä lounasaikaan joten hyvä ajoitus ja pelkkä hyvä tuuri voivat vaikuttaa lounaskokemukseen. Varsinkin paistopisteen edessä saattaa olla pidempikin jono. Pihveille olisi hyvä tarjota myös pihviveitsi. Verkkosivut eivät tarjoa mitään vihjettä buffet-lounaasta ja muistaakseni ei myöskään oven edessä usein seisova kyltti. Ravintola on innoittanut hämmentävän monen blogistin kirjoittamaan kokemuksistaan, joten kutsun täten myös muut Jyväskylässä satunnaisemmin vierailevat ruokablogistit jakamaan kokemuksen ja ehkä myös kirjoittamaan siitä sanasen :) SALAINEN BLOGIHAASTE!

Ravintola tarjoaa lihanystävälle runsaan lounaskokemuksen jota kannattaa tulla kokeilemaan Jyväskylän ulkopuoleltakin.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 81/100
Hinta: 83/100
Ruoka, ulkonäkö: 81/100
Ruoka, maku: 83/100
Kokonaispisteet: 83/100
Osoite: Kauppakatu 39 A 2 krs. Jyväskylä
Linkki: http://www.genghiskhan.fi/

3 kommenttia:

  1. Juuri maksan takia siellä käyn, en osaa/oikein halua sitä itse valmistaa, mutta silloin tällöin käyn tuolla sitä syömässä:)

    VastaaPoista
  2. Lounas on muuttunut uudessa toimipisteessä vähemmän kiinalaiseksi. Ei hyvä juttu!

    VastaaPoista
  3. Tämän ravintolan nettisivut on surkeat, sähköposti ei toimi ja Facebookissa eivät osaa olla. Kasvisruokaa ei juuri ole ja salaattipöytä on onneton. Muilta osin buffet on täysin ylivertainen, superior ja omg! Tekis mieli mennä tänään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)