maanantai 14. toukokuuta 2012

Jyväskylä: Sammon kotilounas: Lounas


Lounas Jyväskylä keskusta


Kotiruokalounaspaikkoja on useammanlaisia. Sammon Kotilounas kuuluu niihin aitoa kotilounasta tarjoaviin. Paikka sijaitsee Jyväskylän keskustassa Pöllöwaarin/Hotelli Yöpuun vieressä. Kotilounaspaikka on pitkänomainen huone, jossa ikkunat avautuvat Puistokadun koululle päin. Tilaa on koristettu naisen kädenjäljellä. Pöydät ovat pitkiä ja tuolit kokopuisia koivutuoleja joilla oli miellyttävä istua. Ravintola tarjoaa kahden tai kolmenlaisia lounasvaihtoehtoja päivittäin. Otin ruuakseni keittolounaan, joka seitsemän euron hintaan sisälsi ruokajuoman, salaatin, leipäpöydän, kahvin ja jälkiruuan.

Salaattipöytä tarjosi riittävän laajan ja laadukkaan kokemuksen. Fetatyyppinen juusto oli kiva yllätys tämänhintaluokan lounaassa. Leipäpöydässä oli paikanpäällä leivottua rieskaa, jota en koskaan voi olla ottamatta vaikka vehnää melko vähän syönkin. Rieska oli erinomaista maultaan. Salaattilautasina käytettiin Arabian Arcticaa ja keittolautasena saman yhtiön Kesti-sarjaa. Päivän keittona oli metsäsienikeittoa, joka oli valmistettu keittiöemännän itse poimimista sienistä !!! Aitoa kotiruokaa :) Siinä oli ainakin karvarouskua ja muitakin rouskuja. Keitto oli rakenteeltaan sakea, runsaasti sieniä sisältävä ja maultaan sienikeittoinen. Tässä oli käytetty reilusti vehnäjauhoja, ei ollenkaan lihaliemikuutiota ja hyvin vähän suolaa tai muitakaan mausteita. Teen itse sienikeitot vähän toisella otteella, joten en ehkä ole paras henkilö arvioimaan keiton maistuvuutta ja tasoa. Paikka tarjosi ei vain yhtä vaan kaksi erilaista jälkiruokaa. Toinen se perinteinen mansikkakiisseli ja toinen kaura-omenapaistos ja vaniljakastiketta. Päivän lehti ja kahvikupponen kruunasi ateriakokonaisuuden.

Paikka tarjoaa mielenkiintoisen ja aidomman kotiruokakokemuksen. Sen makumaailma voi miellyttää toisia enemmän (erityisesti vanhempia naishenkilöitä), joten suosittelen omankohtaisen kokemuksen hankkimista. Vastike rahalle oli mielestäni melko hyvä.

Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 73/100
Hinta: 80/100
Ruoka, ulkonäkö: 73/100
Ruoka, maku: 73/100
Kokonaispisteet: 74/100
Osoite Sammontie 8, 40100 Jyväskylä
Linkki:
http://www.xn--sammonkeitti-gjb.fi/

Jälkikommenttina ö-merkin käyttöä sivuston osoitteessa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)