perjantai 11. toukokuuta 2012

Jalostajan pussikeitot ja lihakastikkeet testissä

Tuotetesti: kaikki Jalostajan pussikeitto ja lihakastike maut


Jalostaja on tuonut markkinoille perinteisen säilyketölkin ja kuivan jauhepussi vaihtoehtojen lisäksi uutuustuotteita, jotka sisältävät nestemäisen lämmittämistä vaille valmiin aterian pussissa. Tuotteita voidaan säilyttää avaamattomina huoneenlämpötilassa, mikä tekee varastoinnista kätevää. Yhtiön suosiollisella avustuksella pääsin testaamaan kaikkia tällä hetkellä markkinoilla olevia versioita. Kaikki testatut tuotteet ovat avainlipputuotteita ja osa näistä on lisäksi täysin lisä- ja säilöntäaineettomia.


Jalostaja Lihakeitto


550ml/ noin 600 g pussiin pakattu ruoka on kätevän kokoinen valmisruoka kahdelle. Tuote sopii varmaan erityisen hyvin mökille tai muihin retkiolosuhteisiin, sillä sen materiaali on kevyttä ja kestävän näköistä. Käytetyn pussin saa taitettua pieneen tilaan. Pakkaus perushyvää teollista muotoilua ja sisältää tarvittavat tiedot. Keitossa on vettä, perunaa, naudanlihaa ja erilaisia kasviksia. Sen suolapitoisuus on 1.4 % ja rasvaa on koko pussillisessa vain 2.2 g. Puolessa pussillisessa/annoksessa on noin 95 kcal.


Tuotteen repäisynauha toimii mainiosti. Sen jälkeen keitto kaadetaan kattilaan ja lämmitetään muutama minuutti. Keitto on rakenteeltaan hyvä ja muistuttaa perinteistä lihakeittoa. Sen nesteosuudessa on sakeutta josta juuri pidän keitoissa. Naudanliha on laadukasta ja perunat miellyttävän pehmeän muruisia. Keitossa on lievä pohjamaku, joka tullee valmistustekniikasta, sillä aikaisemmin en ollut siihen törmännyt muilla valmisruokatavoilla tehdyillä ruuilla.

   

Jalostajan lihaisa hernekeitto


Myös 550 ml/ noin 600 gramman pussiin pakattu lihaisa hernekeitto käyttää purkkiversiosta tutunoloista värimaailmaa. Tuotteen lihapitoisuus on 11% ja suolapitoisuus 0.7 %. Annos riittää kahdelle ja yhdessä annoksessa on noin 250 kcal. Tuote on koostumukseltaan hivenen soseisempaa kuin purkkiversio. Tähän on hyvä lisätä reilu desi vettä ja Auran erinomaista makeaa chilisinappia. Maku on miellyttävä ja tuttu siitä perinteisestä purkkiversiosta. Tämä on kuitenkin helpompi ottaa matkalle mukaan.Jalostaja Juustoinen savuporokeitto


Edelleen 550 ml 600 gramman pakkaukseen pakattu keitto riittää kahdelle, yhdessä annoksessa on noin 175 kcal. Keitossa on riistarouhetta 3% ja suolaa 1 %. Tämä on koostumukseltaan melko sakeaa, joten lisäsin siihen vähän vettä.  Keiton maku melko täyteläinen. Alla omat pienet lisäykseni keittoon.


Oma versio
1 pussi savuporokeittoa
vähän vettä
1 sulatejuustoviipale
Mausteet: soijakastike, sipulijauhe, valkosipulijauhe

Kiehauta keitto kattilassa, lisää mausteet ja sekoita, lisää sulatejuustoviipale


Jalostaja Kanakeitto

Miellyttävn keltaisessa pussissa tuleva kanakeitto sisältää 170 kcal per annos. Siinä käytetty paljon erilaisia mausteita ja suolaa  ruoka sisältää 0.8%. Keiton koostumus on melko sakea ja sen maku ihan kiva jo peruskokoonpanossakin. Muokkasin keittoa kuitenkin vähän.

Oma versio
1 pussi kanakeittoa
vähän vettä
1 viipale ananasta
curryä
Lisää aineet kattilaan ja lämmitä hetki


Jalostaja Tomaattinen jauhelihakeitto


Jo tutun kokoisessa pakkauksessa oleva tomaattinen jauhelihakeitto sisältää yhdessä annoksessa 135 kcal ja  sen suolapitoisuus on 0.8%. Keiton koostumus mukava ja miellyttävän punainen (tomaatti), josta yleensä pidän keitoista. Helposti mukaan otettava keittokokemus jossa jauheliha säilyy huoneenlämmössä.


Oma versio on tällä kertaa varsin niukka: lisää vähän vettä, pippurisekoitusta, paprikaa, chilijauhetta, tomaattikastiketta ja sekoita.


Jalostaja porsaanlihakastike


Jalostajan porsaanlihakastike on 350ml/400 gramman valmiskastikepussi kahdelle. Yhdessä annoksessa on noin 100 kcal. Pakkaus vielä pienempi ja helpommin mukana kulkeva kuin keittoversio. Se sisältää vettä, sianlihaa (30%), kastikeaineksia ja suolaa (0.6%). Ruoka voidaan lämmittää mikrossa, kattilalla tai paistinpannulla. Tuotteen ulkonäkö lihaisan ruskea. Annosta voi helposti virittää runsaammaksi ja maultaan aromikkaammaksi lisäämällä haluttuja ainesosia tai mausteita.


Oma versio
1 pussi kastiketta
1 iso sipuli
4 valkosipulikynttä
soijakastiketta, tomaattikastiketta (aroi thai valkosipulichili), sipulijauhetta, paprikajauhetta, pippurijauhetta.

Kuori sipulit ja paista niitä hetki paistinpannulla. Lisää ateriapussi ja mausteet. Lämmitä muutama minuutti kannen alla. Tarjoile vaikka hapankaalin kanssa.


Jalostaja Kana-ananas-kastike


Jalostajan kana-ananas-kastike on pakattu jälleen 350 ml pakkaukseen. Sen keltaisesta ja oranssista tehty pakkaus on tyylikäs ja ruokakuva houkutteleva. Pakkaus sisältää kanaa 20 prosenttia. Yhdessä annoksessa on noin 100 kcal ja sen rasvapitoisuus vähäinen. Kanapalat maistuvat hyvältä ja oman muokkaukseni kanssa ruuasta tuli oikein hyvää.


Oma versio
1 pussi kastiketta
1 pieni tölkki viipaloituja herkkusieniä
vähän soijakastiketta, voita

Lisää ainesosat kattilaan ja kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan.

Jalostaja Palapaisti


Tyylikkääseen 350 ml punaruskeaan pakkaukseen pakattu palapaisti on lämmittämistä vaille valmis ateriakastike kahdelle. Se sisältää naudan lihaa 25 prosenttia ja sen lisäksi erilaisia juureksia ja mausteita. Yhdessä annoksessa on  110 kcal ja suolapitoisuus 0.8 %. Naudanlihan laatu on hyvä. Oman vähän muokatun version maku oli mainio.


Oma versio
1 pussi kastiketta
suolakurkku ja suolakurkkulientä
mausteet: soijakastike, paprikajauhe, sipulijauhe, tomaattikastike (aroi thai valkosipulinen chili)

Lisää pussin sisältö kattilaan ja lisää siihen pilkottu suolakurkku, vähän sen lientä ja mausteet.
Kiehauta ja hauduta jokunen minuutti sekoittaen.


Lisätietoa:
http://www.jalostaja.fi/tuotteet/pussikeitot-ja-kastikkeet

Jalostajalla on leffakamppis kesäkuun 2012 loppuun mennessä, jossa ostamalla kolme koodimerkinnällä varustettua pussia pääsee leffaan.

http://www.jalostaja.fi/helpotustaarkeen/Tämä blogikirjoitus on sponssi, tuettu

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)