sunnuntai 28. elokuuta 2011

Jyväskylä: Nagarkot Nepali Restaurant: Piiro Kukhuro

Nagarkot lounas

Jyväskylän etnistä ruokaa tarjoavien ravintoloiden lista on jälleen pidentynyt. Kaupunkiin on avattu uusi Nepalilaista ruokaa tarjoava ravintola Nagarkot (Matkakeskuksen Shalimaria vastapäätä, toisella puolella tietä). Ravintola sijoittuu vanhaan rakennukseen ja on tilaratkaisu avoimen suorakulmainen. Asiakaspaikkoja on 42. Ravintola on sisustettu siististi ja yksinkertaisesti. Avoin sisustusratkaisu ei mahdollista rauhaisampaa rupattelua loosityyppisissä tiloissa. Paikka tarjoaa A la Carte -ruokaa ja kuten Shalimar myös lounasta vaihtuvan listan mukaisesti. Paikan verkkosivut ovat yksinkertaisen informatiiviset ja toimivat. Henkilökunta oli miellyttävän ystävällistä.

Otin ruuakseni 8.5 euroa maksavan Piiro Kukhuron, johon sisältyi erillinen salaatti, mangolassi juoma, naanleipä, pääruoka ja nepalilainen tee tai normaali kahvi. Salaattipöytä vähän niukka mutta laajempi kuin Shalimarin annokseen kuuluva salaatti. Pepperonit olivat erinomaisia. Vihersalaatti maukasta. Marinoidut ja värikkäät sipulit olivat erinomaisia. Mangolassi oli kiva lisäylläri. Se oli maultaan raikasta ja mangoista. 

Pääruuan tarjoilu oli salamannopeaa. Annostarjoilu Shalimarin tapaan metallilokerikolta. Ruoka sisälsi kanaa tuliseksi mainostetussa chili, inkivääri, soija ja sipulikastikkeessa. Lisäksi riisiä, jogurttikastiketta ja papukastiketta. Riisi oli hyvää. Toivottavasti tässä paikassa vaihdellaan riisiä ajoittain, sillä Shalimarissa se tuntuu olevan aina samaa. Olisi kiva tutustua hivenen eksoottisimpiin riisilajikkeisiin. Kana oli miellyttävän makuista mutta ei kovin tulista. Nepalilainen ruoka lieneekin miedompaa kuin Intialainen. Papukastike oli erinomaista. Naanleipä reilusti isompi kuin Shalimarin vastaava.  


Jälkiruuaksi oli nepalilaista teetä, joka oli miellyttävän mausteista.


On aina ilo kun Jyväskylään saapuu uudenlaisia makuelämyksiä kaukaisilta seuduilta tarjoava ravintola. Nepalilaista ruokaa tarjoavia ravintoloita ei Suomessa ole kovin montaa. Vierailen paikassa varmaan ainakin muutaman kerran tutustumassa erilaisiin ruoka-annoksiin.


Ravintolatyyppi: Lounas/Ravintola
Viihtyisyys: 75/100
Hinta: 79/100
Ruoka, ulkonäkö: 76/100
Ruoka, maku: 76/100
Kokonaispisteet: 77/100

Osoite: Hannikaisenkatu 41, matkakeskusta vastapäätä

Linkki: www.nagarkot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)