torstai 25. elokuuta 2011

Jyväskylä: Troija: Kebab salaatilla

Troijan Kebab

Troija on Jyväskylän ensimmäinen ja vanhin kebab-ravintola. Se on perustettu vuonna 1987. Ravintolasijainti hyvin keskeinen Kauppakadun kauniissa vanhassa tiilitalossa. Vieressä muun muassa Olds Brick´s Inn ja monta muuta ravintolaa/illanviettopaikkaa. Ravintolatilat ovat hyvin pienet, vain 10 istumapaikkaa. Itse vanha tiilitalo on hyvin viihtyisä ja tämän tilan tiiliseinät mukavat. Paikka siisti, ravintolatilat hyvin pikaruokamaiset. Otin ruuakseni kebabin salaatilla, joka veden kanssa maksoi 7 euroa. Ruoka saadaan tiskiltä ja valmistetaan heti asiakkaan tilauksen jälkeen, ellei jonoa. Ruoka-annos tarjoillaan paperilautaselta ja syödään muoviottimilla.
Annokseen kuuluu neljä erimakuista kastiketta, jotka eivät ainakaan tällä kertaa olleet mitenkään kummoisia. Chili tai valkosipuli eivät maistuneet selkeästi. Kastikkeet sijoitettiin ruuan pintaan ja ne olivat lopussa kun varsin suureen salaattiosuuteen pääsee. Liha on parempaa kuin monessa muussa paikassa Jyväskylässä. Sen aromit runsaita ja jälkimaku epätavallisen pitkä ja runsas. Muuten annosta ei voi paljoa kehua. Salaatti mautonta ja kuivahkoa, muovi/paperi -ruokailu kömpelöä ja halvan oloista. On vaikeaa antaa muovi/paperi välineistöä käyttävälle paikalle Jyväskylän parhaan kebab-paikan tunnusta. Ruokalista on lisäksi omituisen suppea. Tarjolla ei ole kebab-annoksista Iskenderiä eikä pita-kebabia. Ravintolassa ei ole edes asiakasvessaa.

Yhteenvetona voi todeta, että paikan liha on erinomaista mutta muut osuudet eivät ole siinä kunnossa mitä paikan maine ja ikä edellyttäisi.

Parannusehdotuksia:
Pitakebab ruokalistalle (nopeaa pikaruokamaista)
Lihamuki ruokalistalle (pelkkää hyvää kebab-lihaa ja kastikkeita sisältävä muki tarjolle esimerkiksi hintaan 5 e.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola/lähes aina auki
Viihtyisyys: 72/100
Hinta: 69/100
Ruoka, ulkonäkö: 69/100
Ruoka, maku: 69/100
Kokonaispisteet: 69/100
Osoite: Kauppakatu 41
Linkki:
http://www.troija.fi/

3 kommenttia:

 1. En käytä kyseistä pikaruokapaikkaa, hirveää kuraa.

  VastaaPoista
 2. Ruoka on mautonta ja palvelua ei ole. Halvan tuntuinen paikka muuten, paitsi aterian hinnan puolesta.
  Kylläpä kaali taitaa olla tänä päivänä kallista, sillä se on ainut lisäke mitä saa lihasuikaleen kanssa.
  Jos haluaa tulla huijatuksi, kannattaa kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Lihan on usein kaupungin parasta, muu osuus kaukana siitä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)