maanantai 22. elokuuta 2011

Jyväskylä: Rosso Kirkkopuisto: Lounas 1

Kirkkopuiston Rosson lounas

Jyväskylän Kirkkopuiston Rosso on sijainnut samalla paikalla Kauppakadulla jo vuosikymmeniä. En ole käynyt paikassa pitkään pitkään aikaan ja paikan ilme on yhä kuluneella tavalla sama. Jollain tapaa kodikkaan viihtyisä ilmapiiri kuitenkin lepää paikan yllä. Ravintolassa paljon loosipaikkoja jotka mahdollistavat ehkä oman rauhaisan ruokailun. Ruokapöytien välinen käytävä melko ahdas varsikin täydessä ravintolassa. Otin tälläkertaa lounaslistalta Lasagne Pesce -nimisen annoksen, joka veden, salaatin, patongin ja kahvin kanssa maksoi 8.5 euroa.

Salaattipöytä kohtuullinen mutta olisi voinut olla laajempi. Samanlaista valikoimaa tarjoilevat monet keskiluokan kebab-pizzeriat. Porkkanaraaste oli tehty viimetalvisista porkkanoista ja hivenen tympeää mutta muut vihreät salaatit kohtuuraikkaita. Pepperonit melko vaatimattoman makuisia. Patonkipala on hyvä lisäke mutta ruisleipäpaloja ei ollut tarjolla.

Pääruoka tarjoiltiin valmistusastiassaan uunikuumana. Lasagne sisälsi tuorepastaa, tonnikalaa, kylmäsavulohta, savusimpukoita ja kasviksia. Lasagne maultaan ihan hyvää mutta annos säilyi koko ruokailun aikana niin kuumana että herkempien raaka-aineiden herkkä maku ei noussut toivotulla tavalla esiin. Olisin kaivannut joko pientä uuniperunaa tai mielummin muutamaa uunikasvista lasagnepalan viereen. Annoksen koko kohtuullinen ja riittävä reilun salaattipöydän kanssa.

S-kortin käyttömahdollisuus iso plussa. Paikalla monien paikallisten s-korttiravintoiden yhteisesti hyväksymä kymmenen leiman passi, jonka täyttämällä kahdeksan euron etu = tuplaplussaa. Passi on valitettavasti vain voimassa ainoastaan kaksi kuukautta ensimmäisestä leimasta.

Ravintolatyyppi: Lounas/ravintola
Viihtyisyys: 75/100
Hinta: 75/100
Ruoka, ulkonäkö: 76/100
Ruoka, maku: 74/100
Kokonaispisteet: 74/100
Osoite: Kauppakatu, Kirkkopuisto
Linkki:
http://www.rosso.fi/ravintolat/jkl-kirkkopuisto/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)