perjantai 15. huhtikuuta 2011

Jyväskylä: Ravintola Papa´s: Borssikeitto

Papa´s borssikeittoJyväskylän Seppälässä Tokmannin talossa sijaitseva Lounasravintola Papa´s on suosittu lounaskohde. Paikan täytti lounasaikaan kymmenien ihmisten sakea joukko. Mutta normaalin puheensorinan sijaan salissa kuului vain kiireisten ruokailuvälineiden ahkera rapina. Ravintola on melko tyylikkäästi sisustettu moderniin lounastyyliin. Kuitenkin siinä voi nähdä muistumia perinteiseen suorakulmaiseen ravintolasaliin jo menneiltä vuosilta. Seinät aistikkaasti valituin värisävyin ruskeat ja neljänhengen pöydät siisteissä riveissä. Pöydät kalliinoloisempia ja istuimet mukavampia kuin peruspaikassa. Sisustuksen kruunaa hienostuneen tyylikkäiden valaisimien lempeä hohde. Otin jälleen keittoa, joka tänään oli borssia. Lounaalle tuli hintaa 6.2 e, sisältäen salaattipöydän, keiton, leivät, ruokajuoman ja kahvin.Salaattipöytä oli taas rakkaudella koottu. Valikoima ei ole kaikkein kattavin mutta hyvälaatuisista ainesosista koottu. Tonnikala oli jälleen hyvää, vihreät ainesosat tuoreita ja laadukkaita. Paikan itseleivottu leipä on pala taivasta maan päällä. Se on luonteeltaan lempeän siirappinen. Kuitenkin makutuntuma suussa kova ja tumma ja rouheinen.Borssikeitto oli erityinen makuelämys. Näin hyvää borssikeittoa en ole saanut vuosiin. Alkumaku pehmeän samettinen. Kasvisosat, kuten punajuuri, suussa mukavan rapsakoita. Jälkimaussa terävä etikkainen potkaisu, jota kuitenkin pehmensi smetanan pehmeä huntu. Paikan leipä sopi oivallisesti keiton makuun.

Pahoittelen hivenen huonoa kuvaa. Keittokattila on sijoitettu niin korkealle ja matka pöytiin niin pitkä että annosta on vaikea saada siististi pöytään.

Paikan kahvi oli vaihtunut Presidenttiin ja lisäksi tarjolla pikkumakeaa. Hieno seesteinen lopetus näin hyvätasoiselle arkilounaalle.

Ravintolatyyppi: Lounas
Viihtyisyys: 73/100 (hyvin vähän rauhaisen katveisia istuinpaikkoja, jossa nauttia annoksestaan rauhassa)
Hinta: 92/100
Ruoka, ulkonäkö: 88/100
Ruoka, maku: 88/100
Kokonaispisteet: 88/100

Osoite: Sorastajantie 1, 40320 Jyväskylä
Linkki:  http://www.ravintola-papas.fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)